Jackfire. Foto: PR
Jackfire. Foto: PR Foto:

Theater De Storm lanceert
PopZaal

WINTERSWIJK - Theater De Storm gaat de MondriaanZaal (kleine zaal red.) binnenkort ook inzetten als poppodium onder de naam: De Storm Live. Op de avonden dat De Storm de zaal gebruikt als PopZaal wordt de tribune ingeschoven zodat er ruimte ontstaat voor een groot podium en een paar honderd staanplaatsen. Met dit concept hoopt het Winterswijkse theater meer jongeren vanaf 18 jaar naar het theater te trekken. Op zaterdag 23 september is de eerste 'De Storm Live'-avond geprogrammeerd met de populaire band Jackfire als hoofdact.

Een aantal studenten, werkzaam in de horeca van het theater, initieerde het concept. Volgens hen willen niet alle jongeren stil zitten in een theaterzaal, maar liever een informelere opzet. De kleine zaal van De Storm leent zich hiervoor uitstekend doordat de tribune kan worden ingeschoven en alle theatertechnische faciliteiten aanwezig zijn voor mooie optredens.

De Storm Live
Directeur Ineke van Empel: "Wij zijn een theater van én voor alle doelgroepen in onze regio. Daarom is het belangrijk om nieuwe concepten te blijven aanbieden. De MondriaanZaal is indertijd multi-functioneel gebouwd en landelijk worden er steeds meer programma's aangeboden die zich ook uitstekend lenen voor een andere setting. Als we onze kleine theaterzaal inzetten in een andere opstelling dan met een tribune, doen we dat onder de noemer: De Storm Live." Naast een muzikale avond met Jackfire organiseert De Storm ook een ComedyClub-avond. "Zo kunnen we in de nabije toekomst wellicht ook singer/songwriters óf artiesten met een Clubtoer boeken", aldus van Empel.
Kaarten voor De Storm Live: Jackfire op zaterdag 23 september en De Storm Live: ComedyClub op zaterdag 28 oktober zijn te koop via de website of bij de kassa van De Storm. Voor beide programma's is de entree 12,50 per persoon, zaal open vanaf 20.30 uur.


www.theaterdestorm.nl