Gratis health-checks tijdens Nationale Sportweek

WINTERSWIJK – Tijdens de Nationale Sportweek voert Kruiswerk Achterhoek op vrijdag 15 september gratis health-checks uit voor leden bij theater De Storm in Winterswijk. Tussen 15:00 en 19:30 uur is iedereen van harte welkom aan de Haitsma Mulierweg 11 om zijn of haar gezondheid te laten controleren. Aanmelden is niet nodig.

Naast de health-checks wordt ook de SamenDoen Vrijwilligersbeurs georganiseerd door gemeente Winterswijk, Sociale Dienst Oost Achterhoek, Humanitas, Vit Hulp bij Mantelzorg, de Winterswijkse Uitdaging en het Vrijwillergspunt Winterswijk.

Tijdens de beurs komen vraag en aanbod van vrijwilligers bij elkaar. Er komt een aantal boeiende sprekers en ook is het mogelijk om diverse, op vrijwilligerswerk georiënteerde, workshops te volgen.

Health-check in vier stappen
De Nationale Sportweek vindt plaats van 9 t/m 17 september met als doel sporten en bewegen te promoten. Om fit en gezond te zijn is het ook belangrijk om regelmatig uw gezondheid te checken. De health-checks van Kruiswerk worden uitgevoerd door erkende beweeg- en gezondheidsexperts.

Een check duurt ongeveer een kwartier en bestaat uit vier stappen. Eerst beantwoordt u een aantal vragen over uzelf en over uw leefgewoontes. Daarna worden uw lengte en gewicht gemeten, uw BMI en vetpercentage bepaald en uw bloeddruk en knijpkracht vastgesteld. Op basis van de resultaten ontvangt u een persoonlijk leefstijladvies over voeding en beweging.

Gratis health-check
Een health-check ter waarde van 19,50 euro is gratis voor leden van Kruiswerk Achterhoek, op vertoon van de ledenpas.
Wie geen lid is van Kruiswerk, maar wel graag een check wil laten uitvoeren, kan deze dag lid worden bij een van de medewerkers. De check is dan alsnog gratis.