Van links af Jeroen en Jan Bent van Wenninkhof en Eric Nijweide van stichting t Konder. Foto: PR
Van links af Jeroen en Jan Bent van Wenninkhof en Eric Nijweide van stichting t Konder. Foto: PR Foto:

Home-Start: kleine dingen, groot effect

LICHTENVOORDE - "Heb jij affiniteit met ouders en kinderen die tijdelijk wat ondersteuning kunnen gebruiken, dan verwelkomen wij jou graag als vrijwilliger! Soms kun je het verschil maken door gewoon een luisterend oor te bieden, ervaringen uit te wisselen, samen iets leuks te doen of de buurt te verkennen. Dat soort kleine dingen kunnen al steun bieden of lucht geven," aldus Thea Staffhorst, coördinator Home-Start

Wat is Home-Start?
Home-Start is een project waarbij vrijwilligers (opvoed)ondersteuning, praktische hulp en vriendschap bieden aan ouders met kinderen in de leeftijd van 0 – 14 jaar. Het doel is om te voorkomen dat dagelijkse problemen uitgroeien tot erger.
Elk gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat, bijvoorbeeld door ziekte, moeilijkheden met de kinderen, financiële problemen, spanningen op het werk of met de partner. In dergelijke situaties kan een vrijwilliger van Home-Start luisteren, meedenken, tips geven en kijken naar wat wél goed gaat. Op deze wijze kunnen zij ouders helpen om met een positieve blik naar hun situatie te kijken, waardoor ze weer meer zelfvertrouwen krijgen en uiteindelijk op eigen kracht verder kunnen.

De keus is aan jou
Of een vrijwilliger ingezet wilt worden bij gezinnen met kinderen van 0-7 jaar of kinderen van 7-14 jaar, zij bezoekt het gezin een dagdeel per week. Elk gezin komt in aanmerking, ongeacht inkomen, nationaliteit, geloof of gezinssamenstelling. Een vrijwilliger kan veel tijd en aandacht geven op basis van gelijkwaardigheid. Aan vrijwilligers worden geen specifieke opleidingseisen gesteld (wel vraagt Home-Start ervaring met opvoeden).

Voorbereidende cursus met E-learning
Op 2 oktober 2017 start de cursus voor nieuwe vrijwilligers. Deze cursus wordt gegeven op de maandagochtend, in zes opéénvolgende weken. Door middel van een E-learning wordt de theorie aangeboden. Ook na de cursus worden de vrijwilligers ondersteund en begeleid door een professionele coördinator.
Home-Start biedt ook gezellige contacten met andere vrijwilligers en is goed voor de eigen ontwikkeling. Kortom: een mooie uitdaging!

Meer weten?
Voor informatie of aanmelding als vrijwilliger, maar ook als gezinnen ondersteuning willen, kan men contact opnemen met de coördinatoren van Home-Start Achterhoek: Madelon Misasa m.misasa@sensire.nl of 06- 10 12 37 45 of Thea Staffhorst t.staffhorst@sensire.nl of 06 – 22 97 65 06.
Home-Start is een onderdeel van Yunio jeugdgezondheidszorg: 0900 98 64, e-mail info@yunio.nl en www.yunio.nl.


Saxofonisten sluiten

expositie BREEKijzer af

BREDEVOORT - De expositie 'Breekijzer Breekt Uit' in de Koppelkerk van kunstenaarscollectief BREEKijzer wordt op de zondagmiddagen opgeluisterd met livemuziek. Zondagmiddag 10 september verzorgt het saxofoon-ensemble van Boogie Woogie de muzikale omlijsting en afsluiting van de expositie in het Boekencafé van de Koppelkerk. Een vrije gift wordt op prijs gesteld. Het ensemble bestaat uit (oud)cursisten en sympathisanten van Boogie Woogie Cultuurcentrum. De saxofonisten treden in grotere en kleinere bezettingen voor u op en brengen een gevarieerd repertoire. Van rustige nummers tot jazz en swing waarbij men onmogelijk stil kan zitten. Het optreden is in de Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort, op zondag 10 september van 15.00 tot 17.00 uur.


Wenninkhof gaat door als Keisponsor bij Sc Meddo

MEDDO - Tijdens de aanleg van het vernieuwde sportcomplex van Sc. Meddo, enkele jaren geleden, was Wenninkhof Hoveniers & Groencentrum bereid om als één van de twee partijen complexsponsor te worden. Nu het complex vorm heeft gekregen werd het tijd om verder te kijken. Jan Bent van Wenninkhof Hoveniers & Groencentrum was bereid om met de club mee te blijven denken. In de vorm van Keisponsorschap Blijdt Wenninkhof ook de komende jaren Sc Meddo nog steunen.