Hans Tenbergen (links) maakt de bouwgroep van De Vrees Kids blij met een traktatie. Foto: Lydia ter Welle
Hans Tenbergen (links) maakt de bouwgroep van De Vrees Kids blij met een traktatie. Foto: Lydia ter Welle Foto:

Hans Tenbergen maakt De Vrees Kids blij

WINTERSWIJK - De vernieling van de corsowagen van De Vrees Kids kreeg vorige week een positieve wending. Alle kinderen van deze wagenbouwgroep kregen het verzoek om te zorgen dat ze om half zes bij hun kapotte corsowagen in het Tricotplantsoen te zijn. Voor een verrassing, zo werd er bij gezegd.

Door Lydia ter Welle

Op het Tricotterrein vertelde Hans Tenbergen de kinderen en hun begeleiders dat hij hen als pleister op de wonde graag wilde uitnodigen. "Ik hoop dat jullie allemaal woensdagmiddag om 17.00 uur bij in het restaurant op de Markt, met de rode parasols (La Promenade; red.) willen komen. Dan krijgen jullie allemaal een lekkere portie patat met iets erbij geserveerd. Ook de begeleiders van de bouwgroep zijn er welkom. Ik hoop dat het een beetje zal helpen om het verdriet om de kapotgemaakte corsowagen te vergeten!" Het aanbod van Tenbergen werd met gejuich ontvangen en aangenomen.

David Braam, één van de begeleiders van De Vrees Kids, vertelde dat hij blij verrast is met de steunbetuigingen die De Vrees alom kreeg. Het bericht over de kapotte 'Max-Verstappen-auto' ging echt heel het land door, en haalde zelfs de landelijke media. Alle publiciteit had al tot gevolg dat zich zeven getuigen hebben gemeld, waaronder één persoon die kort in de corsowagen heeft gezeten, geschrokken van alle commotie. Getuigen mogen zich nog steeds melden. Ook de daders kunnen zich vrijwillig melden om hun vandalisme te bekennen.

"We zijn bij de politie geweest. De camerabeelden zijn opgevraagd. Het is nu afwachten wat daar uit komt", aldus Braam. "Onze wagen kreeg veel aandacht, maar ook andere wagenbouwers hadden schade. Een aantal bouwers overweegt ook om aangifte te doen. Het allerbelangrijkste vinden we, dat iedereen zich realiseert hoe laag en laf het is om in de nacht vernielingen aan te richten aan corsowagens."

Martijn Gussinklo, voorzitter van de optochtcommissie van Vereeniging Volksfeest is het daarmee van harte eens. "We hebben als bestuur nog niet kunnen overleggen wat we eraan kunnen doen. Dat gaat zeker nog gebeuren. Maar ook ik hoop dat mensen nu begrijpen dat er niets leuks is aan het vernielen van andermans eigendommen, en al helemaal niet aan vernielen van corsowagens, waar we juist met z'n allen zo trots op zijn."

Hans Tenbergen krijgt applaus van alle kinderen van De Vrees.  Foto: Lydia ter Welle