Het kampioensteam. Foto: PR
Het kampioensteam. Foto: PR Foto:

Winterswijkse Ponyclub pakt zilver op Hippiade

WINTERSWIJK - Het Z dressuur viertal van de WR&PC werd zaterdag 26 augustus op de Hippiade in Ermelo tweede met een percentage van 67,33% bij de Z viertallen en ging naar huis met een zilveren medaille. In het viertal reden Melissa Valken met Felony, Britt Oonk met Beau, Marly Aarnink met Gold, Danique Oonk met Zazou, Marek Egbers met Fairytales Quinevere en Marit Damkot met Olivia en ze werden aangevoerd door Lies Bastiaanse als commandant.

Het L viertal van de WR&PC bestaande uit Liza Aarnink met Twister, Femke Wassink met King Kosmo, Anne Berg met Sylvester, Sterre Hoitink met Lucano en Isa Berentsen met Cantodea greep net naast de prijzen, maar behaalde toch nog een prachtige zevende plek met een percentage van 70,58%. Ook dit viertal werd aangevoerd door Lies Bastiaanse.

Individueel kwam Tessa Delger met haar mooie E pony Cindi in de L1 dressuur aan start, ze werd twintigste met 65,00.%. Thirza Oonk kwam met haar zwarte B pony Amigo in de M1 dressuur aan start en pakte een achtste plek met een percentage van 63,33%.

Behalve de deelnemers aan de Hippiade waren er ook nog andere amazones afgelopen weekend zeer succesvol. Fabienne Buunk ging met haar C pony Hope Linda Loo naar de Internationale Welsh show in Vragender. Hier werd Hope Linda Loo reservekampioen bij de 4 jarige merries. Ook won Hope haar klasse en werd zij ook nog derde in de rubriek 'pony’s rijden onder zadel kinderen'.
Naomi van Den Bos reed in Zutphen met haar D pony Destiny naar een tweede prijs met 188,5 punten in de B dressuur.

Jolien Kuenen reed met haar paard Aronade naar Geesteren (Gld) om daar in de klasse B dressuur de eerste prijs met 201 punten en de tweede prijs met 195,5 punten te winnen.


Cliëntcontactdagen Sociale Dienst Oost Achterhoek

REGIO - De Cliëntenraad Participatiewet SDOA behartigt de algemene belangen van de mensen die zijn aangewezen op een uitkering van de Sociale Dienst Oost-Achterhoek. Om hun werk goed te kunnen doen willen de leden van deze raad een goed contact met deze achterban. Informatie van cliënten over ervaringen met het gemeentelijk minimabeleid is belangrijk en nuttig om te komen tot hun belangrijkste instrument, namelijk het geven van gevraagde en ongevraagde adviezen aan het bestuur van SDOA. De cliëntenraad is onafhankelijk en bestaat uit elf leden en een onafhankelijk voorzitter.

De Cliëntenraad van de SDOA wil graag weten wat zij voor de cliënten kunnen betekenen. Daarom organiseert de Cliëntenraad bijeenkomsten voor cliënten. Zij wil bijvoorbeeld weten of de cliënten bekend zijn met de Cliëntenraad, wat men van het maatwerk bij bijzondere bijstand vindt en hoe het contact met de SDOA is.
De Cliëntcontactdagen zijn op:
7 september in Lichtenvoorde (gemeente Oost Gelre) zaal Hogenkamp, Aaltenseweg 33, Lichtenvoorde
14 september in Haarlo (gemeente Berkelland) locatie Kulturhus, Wolinkweg 8, Haarlo
21 september in Winterswijk (gemeente Winterswijk) Wijkgebouw Stichting 't Kreil, Dingstraat 25, Winterswijk
De bijeenkomst duurt op alle drie locaties van 13.30 uur tot ongeveer 16.00 uur. Toegang, koffie en thee met wat lekkers zijn gratis. Bij deze bijeenkomsten is de wethouder van de gemeente ook aanwezig.
Cliënten van SDOA kunnen zich opgeven via clientenraad@socialedienstoostachterhoek.nl of via SDOA, antwoordnummer 3011, 7140 ZX Groenlo onder vermelding van Cliëntcontactdagen. Graag hierbij vermelden in welke gemeente men wil deelnemen.