Mevrouw Krabben knipt samen met haar dochter Diny het lint door. Foto: PR
Mevrouw Krabben knipt samen met haar dochter Diny het lint door. Foto: PR Foto:

Tuin Vredense Hof geopend

WINTERSWIJK - Onlangs werd de bloemrijke tuin van locatie Vredense Hof van Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé feestelijk geopend. De tuin grenst aan de woningen waar mensen met dementie gehuisvest zijn. De tuin is een grote aanwinst voor de bewoners.

Bewoonster mevrouw Krabben had de eer om het lintje door te knippen. Ze werd ondersteund door haar dochter Diny en schoonzoon Geert. Hiermee was de tuin officieel geopend. "We zijn de dag buiten begonnen met een zonnetje en een beetje regen", vertelt medewerker Linda Gerrisheim. "De opkomst was groot. Bewoners, familie, vrijwilligers en personeel, iedereen was er."
Nadat alle aanwezigen een rondje door de tuin hadden gemaakt, werd de middag voortgezet in Marga's petit-café. Daar werd genoten van een hapje en een drankje, gezellige harmonicamuziek en een optreden van Miekske en Diekske. Afsluitend hebben de aanwezigen genoten van de aanwezige snackkar. Linda: "We kijken terug op een zeer geslaagde middag. De tuin is een aanwinst voor onze bewoners en zij zullen hier nog heel vaak te vinden zijn!"
Marga Klompé heeft de tuin onder andere kunnen realiseren door verschillende schenkingen. De bankjes zijn gedoneerd door de PeGeWe fietsvierdaagse en de twee beelden zijn door de Firma Slotboom geschonken. De tuin is aangelegd door de eigen tuinman van Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé.