Onderste trede: Sonny Schurink, Anne Ubbink, Peter Ubbink, Erica  Ubbink; daarachter: Björn Schutte, Richard de Ruiter, Peter Slotboom. Op het fotomoment konden Manouk Vaneker, Claudia Barleci, Rafaela Barleci en Felice Bahceci niet aanwezig zijn. Foto: Tanja Bouwhuis
Onderste trede: Sonny Schurink, Anne Ubbink, Peter Ubbink, Erica Ubbink; daarachter: Björn Schutte, Richard de Ruiter, Peter Slotboom. Op het fotomoment konden Manouk Vaneker, Claudia Barleci, Rafaela Barleci en Felice Bahceci niet aanwezig zijn. Foto: Tanja Bouwhuis Foto:

Ubcro Sports opent tweede vestiging: Ubcro West

WINTERSWIJK - Al vijfentwintig jaar is Ubcro Sports gevestigd aan de Laan van Hilbelink. Nu is daar een tweede vestiging bijgekomen: Ubcro West. De naam verraadt eigenlijk al waar: vlakbij station West, op het Europark, is in het vroegere pand van rijwielhandel Wesselink Ubcro West geopend: een hightech sportschool, tegelijk ook low budget, met veel verrassende nieuwe elementen.

Door Lydia ter Welle

Peter en Erica Ubbink begonnen een kwart eeuw geleden hun sportschool aan de Laan van Hilbelink. "Op die plek zijn we groot geworden, als sportschool die bekend staat om de goede begeleiding van sporters. Zo groot, dat we uit ons jasje zijn gegroeid. Maar na acht verbouwingen was het niet meer mogelijk om daar nog meer plekken te realiseren. Dan ga je nadenken, rondkijken, bedenken wat je wilt. En dan komt dit pand in beeld, met zijn verschillende niveaus. Toen Wesselink hier jaren terug zijn rijwielzaak opende, hebben wij al gezegd: dat pand is ook prachtig voor een sportschool. En nu is dat uitgekomen."

Beide sportscholen, door de eigenaars al als 'Oost' en 'West' betiteld, naar de ligging, blijven naast elkaar bestaan. Peter Ubbink: "Hier in West hebben we een hightech sportschool, met onderdelen die vooral jongere sporters aanspreekt. In Oost hebben we behalve de fitnessapparaten ook nog de ricochetbanen (ricochet is een zeer snelle racketsport, vergelijkbaar met squash, maar met een kleiner racket; red.) en de infraroodsauna's. Oost voldoet nog uitstekend, en klanten waarderen het dat het daar nu niet meer zo druk is, en ze dus lekker hun rondje in de sportschool kunnen afwerken zonder te hoeven wachten."

Groepslessen
Behalve de hightech-apparaten heeft West nog wel meer te bieden, vertelt Erica Ubbink. "We hebben in West ook een ruimte voor groepslessen. En dan niet zo maar groepslessen, maar virtueel geleid." De ruimte voor groepslessen ligt op de laagste verdieping. Bovenaan de trap staat een mediaplayer. "Kijk, hier kun je een les naar keuze kiezen: 153 verschillende lessen van vijftien minuten tot meer dan een uur. Deze lessen worden regelmatig vernieuwd. Als je een keuze hebt gemaakt, loop je naar beneden, de lichten gaan aan, de beamer gaat aan en de muziek start. Je pakt wat je nodig hebt voor de les, en dan begint het." Op een immens groot scherm verschijnt dan de professionele instructeur van de les, en de les begint. Erica: "Van gebruikers van deze ruimte hoor ik dat ze, of ze nu alleen of met meer mensen tegelijk de les volgen, eigenlijk vergeten dat de les virtueel is en er dus geen instructeur van vlees en bloed voor hen staat."

Cross Qube
Nieuw in West is ook de Cross Qube. Er staan in heel Nederland slechts vier van deze afmeting. Dit apparaat van 125 m2 biedt verschillende oefenstations en biedt ongekende variaties voor functionele training wat op dit moment enorm populair is. Met zijn veelzijdigheid biedt de Cross-Qube een efficiënte, dynamische en statische total body workout. Trainen op de Cross-Qube kent daarom een hoge 'fun factor' en geeft de perfecte work-out. De Cross Qube is een mooie combinatie met de eveneens nieuwe serie toestellen die Serious Shiit heten. Dat staat voor 'Stairmaster High Intensity Interval Training'. "Een leuke uitdaging voor elke sporter, en elke leeftijd. Ook voor de wat 'oudere' deelnemer hebben wij op maat trainingsschema's op deze twee nieuwste vormen van bewegen. In twintig minuten een complete training, ontworpen voor klanten die weinig tijd hebben. En na al dat sporten is het mogelijk om te relaxen op de twee supersonische zonnebanken. Deze zonnebanken zijn ook te bezoeken voor (nog) niet-leden."

"Door middel van een uitgebreide huidanalyse kan men bij ons verantwoord zonnen", zegt Erica. Die goede begeleiding, met een goed advies, is wat volgens Erica en Peter zowel Oost als West uniek maakt: "In onze sportcentra staat goed advies en goede begeleiding voorop. Alles in het belang van de mensen die bij ons komen sporten." Om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van de sporters, beschikt Ubcro over een app (te downloaden voor zowel i-Phone als Android), waarmee die sporters onder andere lessen kunnen plannen in Ubcro West, en ook het volgen van een op maat gemaakt schema behoord tot de mogelijkheden.

John de Wolf
Ubcro West is al een tijdje open. "Vooral ook omdat het allemaal gloednieuwe toestellen betreft. We zien deze periode als tijd om de kinderziekten eruit te halen. Maar natuurlijk gaan we onze nieuwe aanwinst ook feestelijk openen. Dat gebeurt op vrijdag 1 september voor genodigden. En op zaterdag 2 en zondag 3 september houden we open huis van 10 tot 17 uur", zegt Erica. Peter vult aan: "Mijn vader heeft ons al die jaren gesteund waar hij maar kon. Daarom verricht hij de officiële opening op vrijdag en op zaterdag komt John de Wolf, oud-profvoetballer, voetbal-analyticus en liefhebber van sport de tweede vestiging officieel openen voor publiek. Overigens, John is maar van 10.00 tot 10.45 uur aanwezig, want hij had eigenlijk al andere verplichtingen toen we hem vroegen om te komen. Daarom kan hij maar kort hier zijn, maar we vinden het heel fijn dat hij er toch zal zijn!"

Ter gelegenheid van de opening van Ubcro West is er in Winterswijk een verloting. "Huis aan huis worden in Winterswijk kaarten verspreid, met daarop een nummer dat het lotnummer is. Er zijn mooie prijzen te winnen, waaronder een weekend weg met een camper!"


www.ubcrosports.nl