De Draad Kwijt tijdens het Volksfeest in Aalten, in 2016. Foto: Paul van Druten
De Draad Kwijt tijdens het Volksfeest in Aalten, in 2016. Foto: Paul van Druten Foto:

Vrijdagavond De Draad Kwijt op Willinkplein

WINTERSWIJK - Tijdens het Volksfeest bruist het op het Willinkplein. Tussen Grand café Willinks en 't Weurden kan het feestende publiek ook dit jaar weer genieten van diverse bands op het grote buitenpodium. Nieuw is dit jaar dat er op vrijdagavond vanaf 21.30 uur ook livemuziek is, van De Draad Kwijt.

De setlist van De Draad Kwijt staat nooit vast maar kan alle kanten op gaan. Altijd rekening houdend met de sfeer en het publiek. Wanneer het publiek zich gaat mengen in het optreden, bijvoorbeeld door meezingen of meespelen, is het feest pas echt compleet. De Draad Kwijt bestaat uit Justin Stuart, Jeroen Pubben, Tom Nijs en Yorick Wentink op drums.

Zaterdag vanaf 13.00 uur spelen de Disco Kings. Heerlijk swingen op hits van nu, 70's, 80's, 90's en altijd met de originele videoclips. H

Zaterdagavond vanaf 21.30 uur speelt SoulBase. Muziek is hun passie en dus spelen zij voor hun plezier. Met Soul, Funk en Disco hits als de basis van het repertoire. Het zal vast een super avond worden met Dirk, Bert, Gino, Tonny op drums en Elisha als boegbeeld.


Combinatie Nijland Lourens wint

WINTERSWIJK - Postduivenvereniging Gevleugelde Vrienden heeft het afgelopen weekend deelgenomen aan een wedvlucht vanuit Laon over een afstand van 340 km. Aan dit concours werd door zes liefhebbers deelgenomen met 73 duiven. De duiven werden gelost op zaterdag 19 augustus om 09.30 uur. De eerste prijsduif was van Combinatie Nijland-Lourens, welke werd geklokt om 12.45.33 uur. Laatste prijsduif 13.05.02 uur. De uitslag was als volgt: Combinatie Nijland-Lourens; 2 en 5. H. ter Haar; 3 en 10. R. Beestman; 4. R. Nees; 6, 7, 8 en 9. J. Schigt, zoon & partners.


Bachkoor wisselt van dirigent

ACHTERHOEK - Het Achterhoeks Bachkoor, dat sinds vorig jaar 1 november onder leiding staat van Elisabeth Blom, heeft per 1 september Astrid Krause aangesteld als nieuwe dirigent. Reden van de wisseling is dat Elisabeth Blom per 1 september Daan Manneke opvolgt bij Cappella Breda.

Deze snelle wisseling was uiteraard niet voorzien door het Achterhoeks Bachkoor. De kunde en het enthousiasme waarmee Elisabeth de repetities leidde, werd door de koorleden zeer gewaardeerd. Haar vakmanschap viel echter ook op bij Daan Manneke, gerenommeerd koordirigent en componist in Nederland en ver daarbuiten en tevens oprichter van Cappella Breda. Hij zocht en vond in Elisabeth een waardig opvolger. Zij maakt hiermee een grote carrièresprong.

Gelukkig vond het Achterhoeks Bachkoor Astrid Krause uit Barneveld bereid het stokje van Elisabeth over te nemen. Het koor is er van overtuigd dat zij in Astrid een waardig opvolger hebben gevonden. Astrid is als dirigent verbonden aan diverse koren en is ook als zangeres actief (alt). Daarnaast is ze ook werkzaam bij het professionele Kamerkoor Ars Musica.
Het geplande concert op zondagmiddag, 29 oktober onder leiding van Elisabeth Blom in de Franziscuskirche in Zwillbrock-Vreden wordt nu een afscheidsconcert.


Katten gevonden

WINTERSWIJK - In de Spirealaan is een wit/zwarte poes gevonden, ze is gechipt maar niet geregistreerd, heeft twee zwarte vlekken boven op de kop en een zwarte staart. Bij de dierenkliniek op het Beatrixpark is een donkere schildpadpoes aan komen lopen, ze is vrij donker van kleur, mager en volwassen. Voor informatie kan men contact opnemen met Stichting Amivedi, meldpunt Aalten/Achterhoek, Sylvia Spaargaren, tel. 088 – 0063305 of achterhoek@amivedi.com.