Robert de Boer. Foto: PR
Robert de Boer. Foto: PR Foto:

Ensemble Perles Sonores speelt in het Doopsgezinde Kerkje

WINTERSWIJK - Na vele jaren samen musiceren in het Van Wassenaer Consort wilden drie musici hun solistische capaciteiten meer ontplooien. De niet voor de hand liggende combinatie van zang en instrumenten schept een wereld vol verrassingen, interessante uitdagingen en fascinerende mogelijkheden. Het Ensemble Perles Sonores bestaat uit Dominica Eyckmans, altviool/zang , Pauline Schenck, klavecimbel/orgel en Robert de Boer, trompet. Op zondag 9 juli vanaf 16.00 treden zij op in het Doopsgezinde Kerkje in Winterswijk.

Perles Sonores betekent letterlijk klankparels. Ten dele komt deze naam voort uit de voorliefde van de musici voor barokmuziek. Het woord barok komt immers van het Portugese woord Barocco, dat onregelmatig gevormde parel betekent. Nog ouder is het Italiaanse woord Barocco, waarmee in de Middeleeuwen een obstakel in de logica werd bedoeld. En dat sluit dan weer aan bij de gedrevenheid van het trio om zich niet tot barokmuziek te beperken, maar van de eigenzinnige combinatie gebruik te maken om nieuwe en onverwachte klankparels te ontdekken en te scheppen.

Perles Sonores zal met haar contrasterende klankkleuren en originele programmering de luisteraar zeker aangenaam verrassen. Bezoekers kunnen luisteren naar werken van Bach, Händel, Telemann en een aantal eigen composities en bewerkingen die als klankparels in het gehoor zullen blijven naklinken.
Men is van harte welkom op zondag 9 juli vanaf 16.00 uur in het Doopsgezind Kerkje aan de Torenstraat in Winterswijk. Een vrije gift wordt op prijs gesteld en tegen een geringe vergoeding staat er na afloop een drankje voor de liefhebbers klaar.