Afbeelding
Foto:

Vrijwilligerswerk? Voor elk wat wils

WINTERSWIJK - Vrijwilligerswerk is overal en er zijn allerlei redenen om het te gaan doen. En vrijwillige inzet is echt nodig om Winterswijk leuk en leefbaar te houden.

Iets voor een ander kunnen betekenen, iets terug kunnen doen, kennis en vaardigheden overdragen, nieuwe mensen leren kennen of bestaande contacten een andere invulling geven. Eenzaamheid wordt minder door als vrijwilliger actief te zijn. Ook ontwikkel je jezelf door een uitdaging te zoeken in een nieuwe activiteit, talenten (her)ontdekken, (beter) Nederlands leren of vaardigheden leren die ook goed zijn voor op de CV. Als vrijetijdsbesteding of daginvulling die structuur geeft. Of naast een betaalde baan of een rol als mantelzorger. Hoe veel tijd je eraan besteedt of wat je precies doet, bepaal je zelf aan de hand van jouw mogelijkheden en interesses. Er is gewoon heel veel te doen voor jong en oud.
De medewerkers Harrie Garritsen en Ria Bussink van het Vrijwilligerspunt Winterswijk kunnen je er meer over vertellen. Mail: info@vpwinterswijk.nl, site: www.vpwinterswijk.nl, tel. 06-23792529. Loop binnen tijdens de inloopspreekuren: Maandag en donderdag van 10-12 bij het vrijwilligerspunt (Torenstr.2) Dinsdag bij de Post Woensdag bij het loopbaanplein/Sdoa.

Beurs
Vrijdag 15 september organiseren we in Theater de Storm een SamenDoen Vrijwilligersbeurs. De opening zal om 15 uur gedaan worden door burgemeester Joris Bengevoord. We zijn druk bezig met de organisatie in samenwerking met oa. SDOA, Vit hulp bij mantelzorg en Humanitas.
Er komen sprekers, workshops en een vrijwilligersmarkt. Leuk en interessant voor alle inwoners en organisaties! En ook wij kunnen voor deze klus enkele enthousiaste vrijwilligers gebruiken.

Coördinator (m/v) Aktief Klussendienst
De Klussendienst valt onder de Kringloop Groep Aktief. De Klussendienst werkt voor inwoners van de gemeente Winterswijk die niet zelf een klus in of om het huis kunnen uitvoeren, niemand kennen die dat voor hen kan doen en ook geen geld hebben om daarvoor een bedrijf te laten komen of iemand in te huren. Soms voeren we ook klussen uit voor inwoners met een hoger inkomen, daarvoor hebben we richtlijnen.
Het werk van de coördinator bestaat uit verschillende onderdelen die het ook mogelijk maken om het werk tussen twee coördinatoren te verdelen. Bovendien heeft dit het voordeel dat wij minder kwetsbaar zijn en dat het werk kan worden verdeeld op basis van belangstelling.
Heeft u belangstelling? Stuur dan een e mailtje naar Klussendienst@aktief-groep.nl of belt u met degene die nu de coördinator vervangt 0543 - 543971.

Vrijwilliger oud-papier inzameling bij bedrijven
Vanaf januari 2016 is een groep vrijwilligers bestaande uit 15 mannen, actief met het inzamelen van oud-papier bij bedrijven. Voor uitbreiding van deze gezellige groep, zijn wij op zoek naar aanpakkers, die het leuk vinden om met de andere vrijwilligers, oud-papier op te halen bij onze klanten.
Inzameling vind plaats op iedere 1e en 3e maandag van de maand.

Maatjes
En we zijn nog steeds dringend op zoek naar maatjes voor goede buur waarbij je een nieuwkomer een tijdje gaat begeleiden door ze wegwijs te maken zodat ze mee kunnen doen in Winterswijk. En zo leer je zelf ook dingen van een andere cultuur. En kun je ze wellicht kennis laten maken met je eigen vereniging.


Paardenvierdaagse voor ruiters en amazones en voor koetsiers

WOOLD - Dit jaar wordt voor de achttiende maal de paardenvierdaagse in het Woold gehouden door de Stichting Aangespannen Rijders Woold. Het evenement vindt plaats van maandag 3 juli tot en met donderdag 6 juli. Men kan 's avonds starten tussen 18.00 uur en 19.30 uur op het terrein van de familie Oonk aan de Esselinkhoekweg 5 in het Woold. De routes zijn ongeveer 20 km lang en gaan elke avond een andere richting uit. Zo rijdt men als het ware een klavertje vier om het start- en finish terrein.

Tijdens de rit is er een stop waar de deelnemers koffie/fris aangeboden krijgen. Deelnemers die tenminste drie avonden meerijden krijgen een aandenken. Het is in al die jaren uitgegroeid tot een evenement waar vele menners en ruiters aan deelnemen. Zij komen vanuit alle windstreken. De eerste avond gaat men richting Miste en is de pauzeplaats aan de Heenkamppieperweg 14 in Miste. Dinsdagavond gaat de route richting Corle en is de stop aan de Mentinkweg 9 in Corle. Woensdagavond gaan de deelnemers richting Ratum/Vosseveld en is de pleisterplaats aan de Gossinkweg 8 in Henxel. De laatste avond zal de route grotendeels in het Woold blijven en is het rustpunt aan de Kuipersweg 7. Toeschouwers kunnen bij deze pauzeplekken gerust komen kijken naar de vele rijders en allerlei paarden en pony's bewonderen. Voor hen is ook de mogelijkheid om iets te drinken. Deelnameformulier kan men aanvragen per mail: paardenvierdaagsewoold@hotmail.com of telefonisch 0543-564498. De organisatoren wijzen deelnemers erop om aandacht te schenken aan de zichtbaarheid voor medeweggebruikers (reflectors/reflecterende kleding)

Paardenvierdaagse. Foto: PR