Judith Kadee en Joop Westerhuis bevestigen de Mondriaandoeken met Tom Scholts en Osman Abbadi. Foto: Imke te Selle
Judith Kadee en Joop Westerhuis bevestigen de Mondriaandoeken met Tom Scholts en Osman Abbadi. Foto: Imke te Selle Foto:

Mondriaan verovert straatbeeld Winterswijk

WINTERSWIJK - In de winkelstraten en op de Markt kan het winkelend publiek er niet meer omheen: Mondriaan heeft iets met Winterswijk. Wat dat 'iets' is, valt te ontdekken via een speciale Mondriaan-pagina op de website van 100% Winterswijk.

In opdracht van de werkgroep Mondriaan in Winterswijk werden banieren (vlaggen), banners boven de winkelstraten en doeken aan de lantaarnpalen op de Markt bevestigd. Deelnemers aan de werkgroep zijn Bert Roeterdink (initiator gemeente), Heike Wubbels (horeca), Jan Bent (ondernemers buitengebied), Jeanine Holders (winkeliers), Lisanne Halleriet (dagrecreatie), Jurgen van Ast (ondernemers industrie), Judith Kadee (Villa Mondriaan), Jan van der Heide (verblijfsrecreatie), Rob Ansink (kunst en cultuur), Gienne te Gronde (VVV) en Imke te Selle (Winterswijk Marketing).

Vrijwilligers Joop Westerhuis van Villa Mondriaan en Tom Scholts van Winterswijk Marketing staken de handen uit de mouwen. Het tweede deel van de banners boven de winkelstraten volgt spoedig. Gecombineerd met de enthousiaste omarming van het Mondriaanthema door lokale ondernemers geeft Winterswijk hiermee een prachtig visitekaartje af in het themajaar 100 Jaar De Stijl: Mondriaan tot Dutch Design.


Mooie prestaties Gevleugelde Vrienden

WINTERSWIJK - Leden van de Postduivenvereniging Gevleugelde Vrienden hebben afgelopen zaterdag, deelgenomen aan een wedvlucht vanuit Charlevilles Meziere over een afstand van 285 km. Aan dit concours namen tien liefhebbers deel met 170 duiven.

De duiven werden gelost om 8.45 uur. De eerste prijsduif was van R. Nees, en werd geklokt om 11.29.55 uur. Dit was tevens de snelste duif in Winterswijk. Laatste prijsduif 11.57.01 uur. De uitslag was als volgt: 1 en 2. R. Nees; 3, 4, 5 en 10. H. ter Haar; 6 en 9. R. Beestman; 7. J.J. ter Haar; 8. J.W. Wieskamp.

Ook werd er door vier liefhebbers deelgenomen aan een wedvlucht vanuit Bourges over een afstand van 630 km. Hier werd gelost om 8.30 uur. De eerste prijsduif was van R. Beestman, en werd geklokt om 15.33.49 uur. Laatste prijsduif 16.21.22 uur. De uitslag was als volgt: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8 en 9. R. Beestman; 6. Combinatie Nijland-Lourens; 10. J. Schigt, zoon & partners.
Een tweetal liefhebbers heeft deelgenomen aan een wedvlucht vanuit Perigueux over een afstand van 875 km. De eerste prijsduif was van R. Overbeek, en werd geklokt om 11.02.08 uur. De uitslag was als volgt: 1. R. Overbeek; 2 en 3. K. Dietz.