Afbeelding
Foto:

Vrijwilligerswerk dankbaar werk!

WINTERSWIJK - Heeft u interesse in één van onderstaande vacatures of zoekt uw organisatie vrijwilligers, kom langs op één van onze inloopspreekuren. Dagelijks met uitzondering van vrijdags van 10.00 tot 12.00 uur. Op maandag en donderdag Torenstraat 2. Op dinsdag bij de Post en op woensdag bij het Loopbaanplein. Er zijn veel meer leuke vacatures dan hier vermeld. Graag informeren we u hierover.De koffie staat klaar! Uiteraard kunt u ons ook per e-mail bereiken; info@vpwinterswijk.nl.

Hospicegroep de Lelie:
Hospicegroep is op zoek naar meerdere vrijwilligers:
De Vrijwilliger Thuiswaken waakt bij terminaal zieke mensen thuis, om zo de mantelzorger(s) te ontlasten.De Vrijwilliger Hospice werkt in Hospice De Lelie en voert alle voorkomende werkzaamheden uit. Dit kan variëren van rustig aan het bed zitten bij een gast tot het avondeten koken en een was draaien en strijken.

Stichting Levensland:
Fijn buiten werken in een prachtige voedselnatuur. Met je handen in de aarde, met schep en kruiwagen, snoeischaar, takkenzaag, alle voorkomende werkzaamheden om planten en bomen te planten en verzorgen en paden vrij te houden. Bezig zijn op een permacultuur manier

Bibliotheek Oost Achterhoek:
Eén op één of in een groep mensen begeleiden die beter Nederlands willen leren spreken, lezen en schrijven. Mooi en dankbaar vrijwilligerswerk voor vrijwilligers die een andere cultuur willen leren kennen.

Boogie Woogie, instituut voor kunst en cultuur:
Zoekt fondsenwervers voor het zoeken naar en benaderen van fondsen en sponsoren met als uiteindelijke doel om bestaande en nog te ontwikkelen activiteiten te kunnen voortzetten.

Vrijwilligerspunt:
Ook zelf zoeken wij nog vrijwilligers. Wij zijn op zoek naar mensen die ons bij de organisatie van SamenDoen vrijwilligersbeurs willen ondersteunen. De beurs wordt 15 september in Theater de Storm gehouden.


WW in de Achterhoek blijft dalen

ACHTERHOEK - In mei is het aantal WW–uitkeringen in de Achterhoek met 367 verder afgenomen tot 6.226. Dat is 5,6% minder dan een maand eerder en 20,4% minder dan een jaar geleden. UWV verwacht dat de WW tot eind 2017 verder daalt tot circa 5.500.

Eind mei waren er de Achterhoek 6.226 WW-uitkeringen. Dat is 4,2% minder dan een maand eerder, en 14,6% minder dan een jaar geleden. Daarmee daalt de WW in de Achterhoek opnieuw sterker dan landelijk. In Nederland als geheel daalde de WW in mei met -3,9% en in de afgelopen 12 maanden met 13,9%. Het WW-percentage in de Achterhoek ligt nu op 4,1%, tegen 4,3% landelijk.
Eind mei publiceerde UWV haar Arbeidsmarktprognose 2017-2018. In deze prognose verwacht UWV dat het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek eind 2017 uitkomt op ongeveer 5.500. Daarmee zou het WW-percentage verder afnemen tot 3,6%. Door seizoensinvloeden zijn de komende maanden nog verdere dalingen van het aantal WW-uitkeringen te verwachten, waarna de WW in de laatste maanden van het jaar weer iets kan toenemen. In de zomer is er namelijk meer werk in bijvoorbeeld de horeca, terwijl er in november en december minder werk is in bijvoorbeeld de bouw en landbouw.


Alzheimer Café voor de regio

REGIO - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand, voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Men ontmoet lotgenoten en kan met elkaar in gesprek gaan.

Het thema van deze maand is: Relatieverandering bij dementie. Dementie is erg ingrijpend voor de persoon zelf en voor de directbetrokkenen. De aard van de aandoening maakt dat iemand in alles afhankelijk wordt. De gezonde partner, maar ook de omgeving staat voor de moeilijke taak een (gelijkwaardige) relatie om te zetten naar een zorgrelatie. Ongevraagd moet de verzorger immers de regie over het leven van de dementerende partner overnemen. De beleving van dit proces van de persoon met dementie en zijn omgeving komt aan bod, veranderende intimiteit en seksualiteit, ethische aspecten, schuldgevoelens. Het Alzheimer Café is op woensdag 28 juni in het Grand Café van woonzorgcentrum Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde. De zaal is open vanaf 19.30 uur, het programma duurt van 20.00 tot 21.30 uur.


www.alzheimer-nederland.nl

tel. 06-13514411


Live radio vanaf Farm & Country Fair

IJZERLO - Tijdens de openingsuren van de Farm & Countryfair, die op 23, 24 en 25 juni in IJzerlo wordt gehouden, worden rechtstreekse radioprogramma's uitgezonden door DinxperFM. De radiozender is dan op FM 93.10 te ontvangen. Vanaf de Fair worden muziekprogramma's afgewisseld met interviews met standhouders, organisatie en bezoekers. Info: www.dinxperfm.media.