Afbeelding
Foto:

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Stichting De Lichtenvoorde zoekt:
De Lichtenvoorde zoekt vrijwilligers voor activiteiten als wandelen, fietsen, zwemmen, clubs/cursus bezoeken, klussen, tuinieren, chauffeurswerkzaamheden enzovoort.

Humanitas Tandem Achterhoek zoekt:
Humanitas Tandem zoekt maatjes met als bedoeling om sociaal isolement te voorkomen of te doorbreken. Een vrijwillig maatje van Humanitas Tandem biedt de deelnemer sociale steun, waardoor zijn zelfvertrouwen en zelfredzaamheid toenemen.
Deelnemer en maatje ondernemen samen activiteiten die gericht zijn op het doorbreken van het isolement, het uitbreiden van het sociale netwerk en weer actief deelnemen aan de samenleving.
Humanitas Tandem Achterhoek Voorbereiden zoekt ook voor diverse locaties vrijwilligers die de gasten ontvangen, klaarzetten van koffie, thee en frisdrank. Het maken van hapjes voor deze bijeenkomsten. Na afloop het opruimen van de locatie.

Mentorschap Overijssel – Gelderland zoekt:
Een mentor. Een mentor een is vertrouwenspersoon, begeleider en wettelijk vertegenwoordiger van een volwassene die niet in staat is de regie over zijn eigen leven te voeren. Het gaat hierbij om beslissingen op het gebied van welzijn, wonen, verzorging en verpleging. De mentor gaat regelmatig op bezoek bij de cliënt thuis of in een verzorgingsinstelling en overlegt, namens de cliënt, met bijv. arts of zorgverleners

Heeft u interesse in één van deze vacatures. U kunt zich schriftelijk aanmelden bij info@vpwinterswijk.nl. Even binnenlopen bij het Vrijwilligerspunt, Torenstraat nr 2 kan natuurlijk ook altijd. De koffie staat klaar!


Grenssteen onthuld als teken van verbondenheid

Vervolg van de voorpagina

MEDDO - Vorige week werd een herdenkingssteen op de grens onthuld, als teken van verbondenheid.

"Later kwamen er steeds meer verschillen tussen de mensen aan de ene kant en aan de andere kant van de grens. Toch had men elkaar altijd nodig. Voor de kerk, voor de handel en er werd natuurlijk ook getrouwd met de buren. Het bleef één volk. Volk dat nu nog steeds vriendschappen onderhoudt. Daarom hebben wij hier deze steen geplaatst om de onderlinge vriendschap te benadrukken. Het is dus geen grenssteen maar een verbindingssteen. De grens is voor ons beiden geen bedreiging maar biedt kansen."

Met tekst
Zijn collega Guido Leek van Heimatverein Vreden vertelt dat het plaatsen van de steen mogelijk is gemaakt door de betrokken gemeentes, de Euregio maar zeker ook door de familie Wentinck. Zij hebben de grond in eigendom waar de steen op geplaatst is. Leek verhaalt over de geschiedenis van de grensstenen en het belang van de overlevering. Het is vervolgens de eer aan wethouder Wim Aalderink van de gemeente Winterswijk, burgermeester Christoph Holtwisch van Vreden en zijn wethouder Bernd Kemper, om het doek van de steen te verwijderen. Het is een prachtige zandstenen verbindingssteen van 40 bij 40 cm met de ingegraveerde tekst 'Verschillen verbinden- Unterschiede verbinden' en de wapens van de beide gemeenten.

Het gezelschap gaat, door de stromende regen ("De zegen komt al van boven", aldus Aalderink) op weg naar boerderij 'Nieuw Giffel' voor koffie met pillewegge en de bezichtiging van het Panhoes.