Afbeelding
Foto:

Vraag en aanbod Vrijwilligerspunt

WINTERSWIJK - Het vrijwilligerspunt adviseert, informeert en ondersteunt vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke organisaties die met vrijwilligers werken. Aanmelding voor vrijwilligerswerk vraag- en aanbod: info@vpwinterswijk.nl. Spreekuren van 10-12 uur. Maandag en donderdag bij het Vrijwilligerspunt Torenstraat2, dinsdag bij de Post en woensdag op het Loopbaanplein. Meer vacatures of voor digitale inschrijving op www.vrijwilligerswerk.nl.

Taalmaatje:
De bibliotheek is voor twee uur per week op zoek naar vrijwilligers die mensen begeleiden bij het beter Nederlands leren spreken, lezen en schrijven.
Jongerenmaatje:
In het Asielzoekerscentrum in Winterswijk worden spreekuren 'Time4You' georganiseerd voor kinderen en jongeren die verblijven op het AZC. Taken van de vrijwilliger: In samenwerking met 2 of 3 andere vrijwilligers organiseren en op creatieve wijze invulling geven aan een wekelijks 'spreekuur' voor vluchtelingenkinderen en jongeren tussen de 8-18 jaar.
Tuinman:
Voor onderhoud van de tuin van het Leger des Heils zijn we op zoek naar een tuinman. Het grootonderhoud wordt geregeld. Nu nog iemand die regelmatig de tuin bijhoudt. Materialen zijn aanwezig.
Maatjes:
Diverse organisaties zoeken vrijwilligers voor activiteiten als wandelen, fietsen, zwemmen, clubs, cursus bezoeken, klussen, tuinieren, chauffeurswerkzaamheden. Dus meerdere mogelijkheden voor vrijwilligers die hun handen uit de mouwen willen steken.
Handige handjes:
Voorafgaand aan de Rommelmarkt is men op zoek naar handige handjes. Samen met de vaste ploeg zet je dan, om de meubels weer toonbaar te maken, meubels in elkaar.
Penningmeester:
Wenters Plus is op zoek naar een penningmeester. Wat is er niet leuker dan samen met leeftijdsgenoten vorm geven aan deze prachtige Winterswijkse belangenorganisatie.


vrijwilligerswerkwinterswijk.nl


SP Winterswijk houdt SPreekuur

WINTERSWIJK - De plaatselijke SP-afdeling begint een maandelijks SPreekuur. Daar kan iedereen terecht met zijn vragen, opmerkingen en problemen. De SP geeft aan: "We zullen misschien niet altijd meteen een oplossing of antwoord hebben, was dat wel het geval had u dat antwoord waarschijnlijk zelf ook al wel gevonden en was er geen probleem of vraag, maar wat wij wel beloven is dat we ermee aan de slag gaan. Want veel mensen weten niet dat een politieke partij behulpzaam kan zijn bij vele problemen. Is het niet in oplossende vorm dan wel in het mogelijk vinden van de juiste kanalen en ingangen bij instanties om een aanzet te geven tot een oplossing." Op zaterdag 3 juni is de SP te vinden op de Kloetenseweg ter hoogte van de Acacialaan van 10.00 tot 12.30 uur.


De SP houdt SPreekuur. Foto: PR