De prijsuitreiking van de Achterhoek-trui, vorig jaar, door wethouder Ted Kok van Aalten. Foto: PR
De prijsuitreiking van de Achterhoek-trui, vorig jaar, door wethouder Ted Kok van Aalten. Foto: PR Foto:

Heren 1 Skopein Wivoc verliest laatste competitiewedstrijd

WINTERSWIJK - De heren van Skopein Wivoc zijn er niet in geslaagd om de competitie met winst af te sluiten. In Duiven werd de laatste wedstrijd met 3-1 verloren.

Dat er eigenlijk niets meer te halen was zorgde er voor dat de ploeg uit Winterswijk volledig ontspannen aan de wedstrijd kon beginnen. En dit gebeurde misschien wel een beetje te ontspannen. Reflex was duidelijk uit op revanche. De wedstrijd in Winterswijk was met 4-0 voor het team van Geert Beijers.

Tot halverwege de eerste set keken de gasten tegen een achterstand van zes punten aan. Het verschil was pas bij de stand 20-20 weggewerkt. Toch boden de mannen uit Duiven goed weerstand maar konden niet voorkomen dat Skopein Wivoc de setwinst pakte met 25-23. De volgende drie sets waren allemaal voor de thuisploeg. De verschillen waren niet echt groot maar juist op de beslissende momenten scoorden zij wel terwijl de Winterswijkers dan net moesten passen.

Met 25-19, 25-18 en 25-20 toonde Reflex uit Duiven dat zij niet voor niets in de tweede helft van de competitie de meeste punten wisten te pakken. Het herenteam van Skopein Wivoc eindigde op een keurige vierde plaats in de eindrangschikking, twee plaatsen hoger ten opzichte van het seizoen 2015-2016.


Ronde van de Achterhoek staat stevig in steigers

GENDRINGEN/ACHTERHOEK - Sinds 1937 kent het dorp Gendringen een wielerfestijn, dat eerst uitgroeide van een kermisronde tot een profkoers, en de afgelopen elf jaar (2006-2016) was deze koers een etappe van Olympia's Tour door Nederland voor beloften.

Echter voor de circa honderd vrijwilligers van de Stichting Wielerpromotion Gendringen is het tijdstip van deze etappe, op een donderdagavond in september, niet langer interessant genoeg, omdat op een dergelijk tijdstip maar weinig publiek wordt getrokken en er geen koppeling met de breedtesport mogelijk is.
In het jaar van het 80-jarig jubileum wordt de hele organisatie weer in eigen beheer genomen, en ter promotie van de Achterhoek en zijn fietsmogelijkheden, nu gewijzigd in de Ronde van de Achterhoek, met als drie pijlers de wielerkoers, de toertocht en de jeugdkampioenschappen.
De wielerkoers is op zondag 20 augustus met de start om 13.00 uur in Aalten. Via de gemeentes Winterswijk, Oost Gelre, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem en Montferland is de finish met lokale ronden van 16.30 tot 17.30 uur in Gendringen. Deelnemers zijn de topploegen van de amateurs, elite en beloften, en inmiddels zijn al vijftien topploegen vastgelegd.
Verder is er aan het evenement gekoppeld een toertocht Ronde van de Achterhoek, die op zaterdag 19 augustus wordt verreden over hetzelfde parcours, met startmogelijkheden in alle acht deelnemende gemeenten. Hierbij kan gekozen worden uit 90 kilometer (kwart ronde), 120 km (halve ronde) of 160 km (hele ronde). De organisatie wordt samen met lokale toerverenigingen uitgevoerd.
Ook nieuw dit jaar is een dikke-bandenrace voor de jeugd, waarvan de voorrondes in de acht afzonderlijke gemeentes wordt verreden, om de gemeentelijke kampioenen te bepalen in drie leeftijdsklassen voor jongens en meisjes. Hierbij wordt een afstand van honderd meter afgelegd op de eigen fiets, rechtstreeks met een tegenstander, tot de kampioenen bekend zijn. De finale om het kampioenschap van de Achterhoek is op zondag 20 augustus van 12.00 tot 15.00 uur aan de finish in Gendringen met 120 deelnemers.
Voor dit wielersport-evenement wordt de organisatie inmiddels al gesteund door Achterhoek in Beweging, en de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk, Stichting Achterhoeks Toerisme, en Achterhoek Nieuws bv, de uitgever van deze krant.
De komende maanden brengt Achterhoek Nieuws het exclusieve nieuws over dit evenement met deelnemers, routes, tijdstippen en reportages.