Volop bewegen op de wijkbeweegdag. Foto: PR
Volop bewegen op de wijkbeweegdag. Foto: PR Foto:

Iedereen welkom op wijkbeweegdag

Volop bewegen op zaterdag 8 april bij mfa Pelkpark

WINTERSWIJK - Op zaterdag 8 april houden Beweeg Wijs, basisschool OBS De Kolibrie en CBS De Bataaf samen met verschillende sportverenigingen en andere organisaties de Pelkpark Wijkbeweegdag. Om inspiratie op te doen en kennis te maken met de mogelijkheden bieden diverse organisaties en verenigingen uit Winterswijk leuke activiteiten aan. Alles met het doel om iedereen rondom MFA Pelkpark letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen. Start om 13:30 uur op het schoolplein van OBS De Kolibrie en CBS De Bataaf. Het programma eindigt om 16:00. Vrije inloop tussendoor is ook mogelijk.

Iedereen is vanaf 13.30 uur welkom bij MFA Pelkpark. Wethouder Ilse Saris zal om 13.45 uur iedereen van harte welkom heten. Vervolgens wordt er een spetterende opening van dit festijn verzorgd door leerlingen van beide scholen onder leiding van muziekvereniging Excelsior. Om 14.00 uur gaan alle activiteiten van start.

Iedereen is deze middag van harte welkom om een kijkje te komen nemen, deel te nemen aan het sport- en beweegaanbod, een (gezond) hapje en drankje te nemen, informatie op te halen over al het aanbod in de wijk, de deelnemers aan te moedigen en vooral elkaar te ontmoeten en ons te laten weten welke activiteiten u later dit jaar terug zou zien in de wijk. De activiteiten worden in workshopvorm aangeboden dus later instappen is ook mogelijk.

Op beide basisscholen vindt sinds enkele jaren een succesvolle samenwerking plaats met Beweeg Wijs, waarbij gewerkt wordt aan een rijke en gezonde schoolomgeving. Uitgangspunt hierbij is een integrale, duurzame aanpak van jeugdgezondheid op en rondom de basisscholen waarbij gezonde voeding en voldoende beweging voor elk kind centraal staat. Het BeweegWijs-concept vormt het hart van de ontwikkelingen.

De Buurtsportcoaches in Winterswijk zorgen ervoor dat sport en bewegen toegankelijk en laagdrempelig is voor iedereen zodat meer mensen kunnen bewegen in hun eigen leefomgeving. Dit komt de gezondheid en de participatie ten goede.
De gemeente Winterswijk heeft een breed scala aan sportactiviteiten en mogelijkheden. Nu willen zij, met de sportaanbieders en betrokken organisaties in de wijk rondom MFA Pelkpark, het sport- en beweegaanbod verder ontwikkelen.
De buurtsportcoaches werken vraaggericht en spelen in op de beweegwensen en behoeften van de doelgroep. Bewoners, met focus op inwoners die hier nog niet aan voldoen, worden bewust gemaakt dat sport en bewegen hoort bij een gezonde leefstijl. Ze zetten sport en bewegen in omdat het leuk is, en ook omdat het zo'n belangrijke betekenis kan hebben in het leven van mensen. Voor de gezondheid, voor ontmoeting, ontspanning en werk. Uiteindelijk wordt een gezond wijk-vrijetijdsprogramma ontwikkeld.


www.actiefinwinterswijk.nl

Facebook.com/actiefinwinterswijk

De volgende activiteiten worden aangeboden:

Beweeg Wijs spellen + gezonde kraam: Beweeg Wijs/ Leef Wijs
Dans en muziek, clinics/demo: Muziekvereniging Excelsior
Acrogymclinics/demo: Penta Winterswijk
Voetbal, doeltrappen: VV Vosseveld
Korfbal, clinics en partijvorm: Kv Wiko
Handbal. clinics en partijvorm: HCW
Dammen, clinics en partijvorm: WDV
Zwemmen, waterspelen/ infokraam: Zwembad Jaspers
Springkussen, schminken, knutselen: Speeltuin Hakkelerkamp
Ruilmarkt voor sport- en spelmateriaal: OBS Kolibrie/ CBS Bataaf
Koersbal, sjoelen, MBVO: Woonzorgcentrum De Pelkwijk
Gymkids: SWW Kinderopvang
Informatiekraam en rondleiding school: Sociaal team; De Post/vrijwilligerspunt/
SPOT Jongerenwerk en beide scholen