Shura Lipovsky. Foto: PR
Shura Lipovsky. Foto: PR Foto:

Joris Bengevoord kandidaat voor burgemeesterspost

Vervolg van de voorpagina

WINTERSWIJK - De gemeenteraad van Winterswijk heeft Joris Bengevoord voorgedragen als opvolger van burgemeester Thijs van Beem.

De gemeenteraad ziet in hem het boegbeeld dat niet zal aarzelen samen met betrokkenen maatschappelijke kwesties op de agenda te zetten. Naar overtuiging van de raad is hij in staat zich krachtig in te zetten voor de belangen van Winterswijk zonder daarbij de belangen van de Achterhoek als geheel uit het oog te verliezen. Hij kent de gemeente en haar omgeving en spreekt goed Duits.

De vertrouwenscommissie – bestaande uit de raadsleden Henk Jan Tannemaat (WB), Wim Elferdink (CDA), Inge klein Gunnewiek (VVD), Elvira Schepers (PvdA), Jeroen Rensen (SP) en Franklin Vlam (D66), aangevuld met de adviseurs Ilse Saris (wethouder) en Alwin Oortgiesen (algemeen directeur) – heeft in de afgelopen weken deze aanbeveling voorbereid op basis van de op 10 oktober door de gemeenteraad vastgestelde profielschets.

Met de aanbeveling van Joris Bengevoord komt de afronding van de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester in zicht. De aanbeveling van de gemeenteraad wordt aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de commissaris van de Koning in Gelderland verzonden. De minister volgt in beginsel de aanbeveling van de raad op in zijn voordracht aan de Koning. Na ondertekening van het Koninklijk Besluit is de benoeming een feit. De installatie en beëdiging van Joris Bengevoord is voorzien op vrijdagmiddag 21 april in theater De Storm.


Shura Lipovsky in
Doopsgezinde Kerkje

WINTERSWIJK - De internationaal vermaarde zangeres van het Joodse en Jiddische lied, Shura Lipovsky, verzorgt samen met Maaike Roelofs op cello en Kimball Huigens op piano, een uur lang een programma met traditionele en nieuwe Jiddische liederen. Het geheel wordt omlijst met Chassidische verhalen en commentaar van een Jiddische clown. Haar programma heeft De Magid van Amsterdam, wat zoveel betekent als de rondtrekkende verhalenverteller of de engel van Amsterdam.

Door haar muziek wil Shura de Jiddische taal bewaren en gebruiken als een poëtisch instrument voor interculturele dialoog en vrede. Maaike Roelofs, die haar cello omarmt, en Kimball Huigens hebben beiden gestudeerd aan het conservatorium in Amsterdam.

Kaarten voor dit concert op zondagmiddag 17 februari vanaf 16.30 uur zijn voor 13,50 euro te verkrijgen via (de website van) Theater de Storm in Winterswijk. Jongeren tot en met 17 jaar betalen slechts € 7,50. Er zijn misschien op de dag zelf nog kaarten aan de deur van het Doopsgezind Kerkje verkrijgbaar.