Koos Prins hoopt dat velen zaterdag naar de markt komen. Foto: Lydia ter Welle
Koos Prins hoopt dat velen zaterdag naar de markt komen. Foto: Lydia ter Welle Foto:

Koos Prins: 'Help ons om Beste markt te worden!'

WINTERSWIJK – De Winterswijkse warenmarkt is de beste warenmarkt van Oost- en Noord-Nederland en maakt zelfs – opnieuw – kans om gekozen te worden tot Beste Warenmarkt van Nederland, in de categorie markten met dertig tot 50 ondernemers. Daarom hoop voorzitter van de Winterswijkse vereniging van marktondernemers, Koos Prins, dat zoveel mogelijk mensen op zaterdag 11 februari naar de warenmarkt komen. "Zodat het lekker druk is en we een mooie beoordeling krijgen van de jury, die dan op bezoek komt", aldus Prins.

Door Lydia ter Welle

De Marktvereniging zorgt voor gezelligheid in de vorm van muzikale omlijsting van de markt. "Want we willen laten zien dat de Winterswijkse markt de nominatie waard is! We zitten bij de beste vier van Nederland. Onze concurrenten zijn de vrijdagmarkt in Haarlem, de zaterdagmarkt in Roermond en de woensdagmarkt in Maastricht. Dat maakt ons nu dus al de beste markt van Noord- en Oost-Nederland. Nu dat laatste stapje nog!", lacht Prins.

Nooit eerder vier
Het is nooit eerder voorgekomen dat de jury vier markten nomineerde. "Altijd maar drie. Daaruit concluderen we dat het heel dicht bij elkaar ligt. Daarom kunnen we de steun van Winterswijk – en omgeving – goed gebruiken! Want als het lekker druk is op de markt, is het nog gezelliger, en scoren we zeker extra punten."

Diverse redenen
Prins weet wel waarom de Winterswijkse markt opnieuw – na de uitverkiezing tot beste markt in 2013 – hoog scoort. "De markt ligt lekker centraal, in een gezellig en gevarieerd winkelcentrum, omgeven door mooie terrassen waar het - zelfs in deze tijd van het jaar - goed toeven is. We hebben hier een gevarieerd en ruim aanbod aan ondernemers, zowel op de markt als in het winkelcentrum. Voeg daarbij de streekfunctie van Winterswijk als gezellig koopcentrum met een gezellige warenmarkt, én het gratis parkeren, dan heb je allemaal redenen waarom de markt zo goed scoort", aldus Prins. Hij is blij met de actieve ondernemers, zowel op de markt als in Winterswijk en met de steun van de gemeente, die zorgt dat het centrum er mooi en gezellig bij ligt. "Met z'n allen samen houden we Winterswijk levendig en daarmee meer leefbaar."

Uitslag
De uitslag van de strijd om de titel Beste Warenmarkt van Nederland wordt bekend op 14 maart bekend gemaakt op het congres van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel. "En ongeacht de uitslag maken we er op zaterdag 18 maart een feestelijke dag van, met leuke acties en vele extraatjes op de zaterdagmarkt. Maar eerst kunnen we alle steun van Winterswijk nog gebruiken om zaterdag 11 februari een goede indruk te maken op de jury! Steunt u ons ook? Kom dan naar de markt!"


Wisseling van bestuur bij PCOB

WINTERSWIJK - De Seniorenbond PCOB houdt op woensdag 15 februari de jaarvergadering. Daar vindt dan een wisseling van bestuursleden plaatsvinden. De bijeenkomst is in Woonzorgcentrum de Pelkwijk, Laan van Hilbelink 95 van 14.30 uur tot 16.30 uur. Er zijn drie bestuursleden aftredend, - voorzitter, penningmeester en tweede secretaris - en niet herkiesbaar. Er hebben twee leden laten weten in het bestuur zitting te willen nemen. De vacature algemeen adjunct is vacant. Zij kunnen op de algemene jaarvergadering - met goedkeuring van de leden - worden gekozen. Na de pauze treedt de accordeonvereniging uit Lichtenvoorde op. Er wordt een bijdrage van 3,00 euro gevraagd, inclusief twee consumpties. Bij geen vervoer kan men Gerrit Sloetjes bellen, 56 53 14. Ook bij deze bijeenkomst zijn gasten welkom.