Wethouder Ilse Saris. Foto: PR
Wethouder Ilse Saris. Foto: PR

Wethouder Ilse Saris genomineerd

WINTERSWIJK - Wethouder Ilse Saris is genomineerd voor de verkiezing Beste Bestuurder Kleine Gemeente 2016. Deze verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Binnenlands Bestuur, het vakblad voor bestuurlijk Nederland. Met wethouder Jan Burger, Wijk bij Duurstede en wethouder Frits Alberts, Borger-Odoorn is wethouder Saris in de race voor de titel. De gemeente Winterswijk is trots op de nominatie van wethouder Saris en roept inwoners op om vanaf vandaag hun stem op haar uit te brengen.

In haar tweede periode als wethouder heeft Saris maatschappelijke participatie en zorg, Jeugd(zorg) en onderwijs en economie in haar portefeuille . "Het is mijn vurige wens om erin te slagen de zorg dichterbij de burger te brengen", zegt ze zelf. Met het draagvlak zit het alvast goed. Bij de raadsverkiezingen in 2014 kreeg Saris lokaal de meeste stemmen. Toegankelijk, communicatief en betrokken zijn de kwaliteiten die eruit springen bij haar nominatie voor beste bestuurder kleine gemeente.
De verkiezing Beste Bestuurder wordt jaarlijks georganiseerd door Binnenlands Bestuur, het vakblad voor bestuurlijk Nederland. Onderzoeksbureau Necker van Naem voert het onderzoek uit. Het unieke aan deze verkiezing is dat collega-bestuurders en politici hun vakgenoten nomineren. Uit de eerste ronde, waaraan ruim 1500 lokale en regionale bestuurders en politici deelnamen, is wethouder Saris in de categorie Beste Bestuurder Kleine Gemeente als één van de drie genomineerden uit de bus gekomen. Vandaag, maandag 9 januari, start de tweede ronde van de verkiezing. Alle lokale en regionale politici en bestuurders worden verzocht om een keuze te maken uit de genomineerden. Daarnaast is er een 'open link' beschikbaar via www.bestebestuurder.nl en de website van Binnenlands Bestuur, zodat iedereen kan stemmen op zijn favoriet.
De winnaars worden op donderdag 26 januari bekendgemaakt tijdens KOMPAS2017, het nieuwjaarsevenement van Binnenlands Bestuur, in het Provinciehuis Utrecht.