Pieter Omzigt. Foto: PR
Pieter Omzigt. Foto: PR Foto:

Bezoek aan kamerlid Pieter Omzigt

WINTERSWIJK/DEN HAAG - Het CDA Winterswijk brengt woensdag 25 januari een bezoek aan Pieter Omtzigt in de Tweede Kamer. Pieter Omtzigt is sinds 2003 lid van de Tweede Kamer. Tijdens de verkiezingen van 2012 werd hij met voorkeursstemmen gekozen. Als kamerlid richt Pieter zich met name op het terrein van financiƫn, pensioenen, belastingen en Europese zaken. Pieter was namens de Kamer pensioenrapporteur en zette zich in om voorstellen voor meer EU regelgeving op het NL pensioenstelsel tegen te houden, wat deels gelukt is.

Pieter zet zich tevens in voor specifieke thema's waar hij zich mee verbonden voelt zoals de vervolging van Christenen in het Midden Oosten en het dossier van de MH17.
Het CDA nodigt leden maar ook andere belangstellenden uit Winterswijk uit om deel te nemen aan dit bezoek per bus.

Het programma ziet er die dag als volgt uit: 9.00 uur: vertrek Theater de Storm, 12.00 uur: aankomst Tweede Kamer met lunch in Den Haag, 13.00 uur: welkom en aanvang programma, 13.30-14.00 uur: ontvangst met koffie/thee en gesprek met Pieter Omtzigt, 14.00-15.00 uur: rondleiding Tweede Kamer, 15.00-15.30 uur: plenaire zaal (publieke tribune), 15.30 uur: einde, 16.00 uur: vertrek naar Winterswijk

Deelname kost 10 euro per persoon. Tevens moet men over een geldig paspoort of identiteitsbewijs beschikken. Aanmelden kan tot 13 januari via het mailadres info@cdawinterswijk.nl. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.


HansGemmink-Triastocht 2017

WINTERSWIJK - De jaarlijkse HansGemmink-Triastocht vindt plaats op zondag 15 januari plaats. De tocht is georganiseerd door fietstoerclub FTC Kotten. Dit jaar is er een route uitgezet door het Winterswijkse buitengebied. Zowel leden als niet-leden, oud en jong, ervaren of minder ervaren kunnen aan verschillende afstanden deelnemen.

De start is vanaf de FC Trias-accommodatie 'Huitinkveld' aan de Bataafseweg van 9.00 tot 10.00 uur. Met de jeugd wordt een tocht van ca. 10 kilometer gefietst. Dit onder begeleiding van enkele enthousiaste leden van FTC Kotten. Daarnaast zijn er tochten van 25 en 40 km. Alle tochten zijn volledig uitgepijld, met onderweg een tussenstop. Er is gelegenheid tot douchen en het afspuiten van de fietsen. Na afloop is er in de kantine een gezellige afsluiting met erwtensoep voor alle deelnemers en poffertjes voor de jeugd.


Fietsers kunnen genieten van het mooie buitengebied van Winterswijk. Foto: PR