De danskampioenen werden gehuldigd. Foto: Kevin ten Dolle.
De danskampioenen werden gehuldigd. Foto: Kevin ten Dolle.

Danskampioenen Penta in het zonnetje gezet

WINTERSWIJK – Alle danskampioenen van de Winterswijkse Gymvereniging Penta zijn zondag 8 januari in het zonnetje gezet in een zaal bij camping 't Winkel, voor hun geleverde prestaties op de verschillende kampioenschappen. Op het NK leverden de verschillende teams een unieke prestatie. Alle teams die Penta vertegenwoordigen in Ahoy Rotterdam, gingen met een gouden medaille naar huis en mogen zich daardoor Nederlands kampioen noemen.

Door Kevin ten Dolle

Verschillende teams
De dansers van Penta die Nederlands kampioen werden bestonden uit drie teams, 'Spicy Elements', Not Your Average', Vanilla Funk', en vijf duo's, Nana & Kelsey, Bo & Manou, Manou & Fleur, Joa & Savannah en Kimberly & Tim die deze middag gehuldigd werden met een aandenken en een bloemetje. Het duo Kimberley Assink en Tim Aafjes, tevens de trainer van alle dansgroepen, pakte naast het Nederlands kampioenschap ook nog brons op het EK en werd zevende op het WK in Orlando, Florida.

Lovende woorden
De opening van de middag werd verzorgd door voorzitter van Penta Winterswijk; Claudia Floors. Floors sprak lovende woorden over de goede prestaties van de verschillende dansgroepen. "Jullie hebben je hart en ziel in de dans gelegd en dansen met passie. Het is een hele fraaie prestatie die jullie neergezet hebben, om met een bus vol ploegen af te reizen naar Ahoy Rotterdam en allemaal een gouden medaille te winnen", sprak Floors.

Alles viel op zijn plek
Hoe bijzonder de prestaties van de dansers waren legde trainer Aafjes na de huldiging zelf nog uit. "Ik begon hier in 2010 en toen haalden we bijna geen enkele prijs, op een derde plaats voor 'Not Your Average' na. Nu haalden we in de finale in Rotterdam dus allemaal een gouden plak, dat terwijl in de voorrondes niet iedereen het podium had gehaald. In Ahoy viel alles op zijn plek en dan is het fantastisch dat iedereen zo beloond wordt", vertelde Aafjes. Hij vervolgt: "Het is niet zo dat deze groepen de beste zijn van alle dansgroepen in Nederland, er zijn verschillende organisaties die toernooien organiseren en van één van die organisaties zijn ze Nederlands kampioen geworden." Aankomend weekend begint het nieuwe dansseizoen al weer en Aafjes gaat met zijn pupillen weer voor eenzelfde resultaat. Hij legt uit: "Het blijft een wedstrijd en als je meedoet aan een wedstrijd, wil je altijd winnen. Het is echter wel zo dat sommige groepen door hun goede prestaties in een andere – hogere – categorie worden ingedeeld. Af en toe is het echter ook weleens goed om minder te scoren. Dan heb je weer een doel waar je naar toe kunt werken."

Tijd te kort
Naast het trainen van de verschillende dansgroepen van Penta had Aafjes als duo samen met Kimberly Assink ook veel succes het afgelopen dansseizoen. Op het NK in Rotterdam sleepten zij het Nederlands kampioenschap binnen. Ook op het EK Hiphop in Wenen viel het duo in de prijzen, door een derde plek te bemachtigen. Door de goede prestaties op het EK mochten Assink en Aafjes naar het WK in Florida. Aalfjes zegt enthousiast: "Daar hebben wij een hele nette zevende plek weten te behalen, op een veld met 17 deelnemende teams. Dat was heel erg mooi om mee te maken." In het nieuwe seizoen zal Aafjes dit succes niet proberen te evenaren. "Nee, dit jaar ga ik niet verder als duo. Daar ontbreekt me simpelweg de tijd voor. Naast het trainen van al deze groepen, train ik ook nog andere groepen buiten Penta, het wordt gewoon te veel om dat allemaal te combineren", besloot de succesvolle coach en danser. De huldiging werd afgesloten met een drankje en een patatje voor de winnaars.


Resultaten WPKV bij Noordshow Assen

WINTERSWIJK - Tijdens de Noordshow in Assen behaalden leden van de Winterswijkse Pluimvee en Konijnenfokkers Vereniging (WPKV) de volgende resultaten.

Konijnen: H. Beernink met Klein zilver licht geel 6 x ZG. (ZG is zeer goed), T. Buil met Ned. Hangoordwerg kleur Sallander 3 x ZG, H. Rademaker met Vlaamse Reus konijngrijs 3 x F (F is fraai) en 1 x ZG, W. Renskers met Kleurdwerg konijngrijs 1 x ZG.

Lachduiven: G. dreijers met wildkleur 1 x ZG, grijs-pastel 1 x F en 1 x ZG, Mart Ebbers met wildkleur 4 x ZG en schimmer wildkleur 1 x ZG, H. Ebbers met wildkleur pastel 1 x ZG, grijs 1 x ZG en grijs-pastel 2 x F en 2 x ZG, G. Ros met wilskleur 1 x ZG, wildkleur schimmel 1 x ZG en wildkleur isabel 1 x ZG, A. Wassink met wildkleur scimmel 2 x ZG.

Sierduiven: Jo Dommerholt met Deense svaber zilver 4 x ZG, J. Haeke met Coburger Leeuwerik zilver donkergeband 4 x ZG, B. Ros met Show Racer Blauw gekrast 1 x F, Blauw donkergekrast 4 x ZG en Rood zilver gektast 1 x ZG.