B-BRAVE.  Foto: PR Openluchttheater Eibergen, Kasimir Szekeres
B-BRAVE. Foto: PR Openluchttheater Eibergen, Kasimir Szekeres Foto:

Boyband B-Brave speelt in openluchttheater

EIBERGEN - De bekende boyband B-Brave geeft zaterdag 10 juni een concert in Openluchttheater Eibergen. De boys Cassius, Dioni, Kaj, Jai en Samuel zijn bekend van hits als 'De Eerste Date' en 'One Night Stand'.

''Het is de eerste keer dat we een grote naam halen, speciaal voor de leeftijdsgroep 12 tot 19 jaar. Deze doelgroep valt nogal eens tussen wal en schip, het leek ons daarom leuk om voor hen B-Brave te halen'', aldus het bestuur. Tickets kosten in de voorverkoop 12,50 euro per stuk, inclusief alle bijkomende kosten. De online tickets zijn te koop via de website. Als er kaarten over blijven is er nog een dagkassa (15 euro per ticket). De poort gaat om 18.30 uur open en er is een voorprogramma. B-Brave begint rond 20.00 uur. Alle informatie over het concert en online tickets op www.openluchttheatereibergen.nl.
Afgelopen maand maakte het openluchttheater de komst van de Edwin Evers Band en De Dijk bekend. Beide concerten zijn inmiddels uitverkocht.


Videoclub Berkelland filmt voor lustrumviering

BERKELLAND - Videoclub Berkelland gaat haar twintigjarig bestaan volgend jaar vieren met de premières van twee meerjarige filmprojecten. Het grootste is een documentaire over de aanleg van de nieuwe N18, een autoweg dwars door de Achterhoek. Daarin tonen de filmers niet alleen de technische aspecten van de bouw, maar ook de landschappelijke en sociale gevolgen zoals de bomenkap, de gedwongen verhuizing van bewoners en de doorsnijding van dorpsgemeenschappen.

De leden stimuleren elkaar goede films te maken. Zij hebben een grote maatschappelijke betrokkenheid, getuige ook hun nieuwe videoproject. Videoportretten, waarbij verhalen, dialectgebruik en herinneringen vast worden gelegd van lokaal belangrijke mensen. "Ieder mens heeft een verhaal", zegt de cineaste Ingrid Kleinsman, die onlangs, vanwege dit project, bij de club op bezoek was. Op 8 maart houdt Ben Tragter een inleiding over het maken van interviews. Hij maakte in de loop van de jaren al diverse videoportretten. Belangstellenden zijn van harte welkom. Het bezit van kostbare videoapparatuur is niet beslist nodig. Elke moderne smartphone heeft een uitstekende ingebouwde camera. De club is in 1998 opgericht als Videoclub Borculo. Iedereen mag vrijblijvend drie clubavonden bezoeken voor hij/zij besluit lid te worden. De clubbijeenkomsten zijn op twee woensdagavonden per maand vanaf begin september tot mei, telkens van 19.30 tot 22 uur in het gebouw van speeltuinvereniging De Koppel, Julianastraat 37 in Borculo. Voor inlichtingen bel Ben Tragter: tel. 0545-272087.


Koken kan iedereen

Beltrum - Chaos in de keuken van De Bourgondische Fazant, dat is wat de bezoekers van toneelgroep Doek dit jaar gaan zien. Het stuk 'Koken kan iedereen' is geschreven door Frouwke Doornbos. Onder leiding van regisseuse Marian Brockötter wordt het blijspel zes keer uitgevoerd in zaal Dute te Beltrum. Kaarten zijn vanaf maandag 20 februari te koop. In vier bedrijven wordt het publiek meegenomen naar de keuken van Herberg De Bourgondische Fazant. Hier komt een tv-ploeg op bezoek voor opnames van het programma 'Koken kan iedereen'. De kandidaten in het programma maken kans op een prijs van 100.000 euro. Dit zorgt voor een competitieve strijd in de keuken met chaotische taferelen en grote hilariteit als gevolg. Toeschouwers kunnen genieten van eten, swingende muziek en kleurrijke typetjes. Geïnteresseerden kunnen vanaf 20 februari voor 6 euro een toegangskaart kopen bij Dute in Beltrum voor de volgende speeldata: vrijdag 17 maart 20.00 uur, zaterdag 18 maart 20.00 uur, donderdag 23 maart 20.00 uur, zaterdag 25 maart 20.00 uur en zondag 26 maart 14.30 uur. Op maandag 20 maart om 19.30 uur staat er tevens een voorstelling voor de KBO op het programma. De zaal opent een half uur voor aanvang van de voorstelling. Meer informatie over toneelgroep Doek. en over het stuk Koken kan iedereen is te vinden op de website www.toneelgroepdoek.nl. Ook is toneelgroep Doek. te volgen via Twitter en Facebook.