Een scène uit Slow West. Foto: PR
Een scène uit Slow West. Foto: PR Foto: PR stichting Filmhuis

Filmhuis Winterswijk vertoont Slow West

WINTERSWIJK - Stichting Filmhuis Winterswijk vertoont op dinsdag 5 januari de film Slow West. De voorstelling, die om 21.00 uur begint, vindt plaats in servicetheater Skopein aan de Meddosestraat in Winterswijk. Reserveren is gewenst en kan - bij voorkeur - via www.skopein.nl of eventueel via tel. 0543-521515.

'Slow West' is de debuutfilm van regisseur John MacLean. Een speelse en verrassende western die een heel klein beetje doet denken aan 'No country for old men' van de gebroeders Coen. De film 'Slow West' won op het Sundance Film Festival de Grote Juryprijs.

Het is 1870. De verliefde Schotse jongeman Jay trekt gewapend met zijn handboek 'Ho! for the West!' door gevaarlijk gebied in Amerika op zoek naar zijn geliefde Rose. De naïeve Jay zou zonder hulp weinig kans op overleven hebben in deze wereld waar een mensenleven weinig waarde heeft, maar hij loopt gelukkig de stoere, ruige kerel Silas Selleck tegen het lijf.
Silas biedt aan Jay te begeleiden, maar heeft ondertussen een dubbele agenda. Voor het opbrengen van Rose en haar vader is een premie uitgeloofd. De reis verloopt uiteraard niet zonder problemen en verrassende gebeurtenissen. Soms is het ronduit absurd. En er vallen doden. Aan het eind van de film zelfs een flink aantal.
'Slow West" is anders dan de westerns die we kennen. De landschappen, gefilmd in Nieuw-Zeeland, zijn erg fris en uitbundig gekleurd. 'Slow West' is een mix van komedie en drama. De film kent een serieuze ondertoon, waarin de verwoeste wereld van de Indianen voelbaar is. En is tegelijkertijd humoristisch en poëtisch. De film heeft een speelduur van maar 84 minuten, dus iedereen kan na deze vermakelijke film weer mooi op tijd naar huis.