Winterroute voor golfbaan

WINTERSWIJK-HENXEL - Golfbanen kunnen door winters weer erg kwetsbaar zijn. Om die reden was golfbaan De Voortwisch tot op heden in de winterperiode vaak gesloten voor golfers met golfkarren en buggy's. Door de komst van de winterroute zijn ook zij weer welkom.

Golfen in Winterswijk is niet alleen een balletje slaan, het is ook zeker genieten van de prachtige natuur. Een witte gloed door vorst op het gras geeft een mooi gezicht. Helaas is dit voor een golfbaan erg ongunstig.

Wanneer golfers met een golfkar of buggy het gras betreden, breekt het gras af en vergaat het. Hierdoor ontstaan vaak lastig te herstellen plekken. Deze kale plekken vragen nog meer onderhoud van de greenkeepers, welke dagelijks in de weer zijn om de baan in topconditie te houden.

Golfers met een golfkar of buggy waren dan ook vaak niet welkom, tenzij zij bereid waren en de mogelijkheid hadden om hun golftas te dragen.

De grote groep golfers die hun tas niet kan dragen, kon hierdoor hun sport niet meer beoefenen. Een gemiddelde golftas weegt zo'n 12 kilo en een golfronde van 18 holes duurt rond de 4 uur, wat een aanslag is op het lichaam.

Om elke golfer de mogelijkheid te bieden om te kunnen golfen in Winterswijk en tegelijkertijd de golfbaan te sparen, is er als uitzondering op de regel om de golfbaan bij extreme weersomstandigheden te sluiten, een winterroute uitgestippeld. Deze wordt met oranje paaltjes aangegeven en loopt langs bosranden en andere plantvakken.

Golfers kunnen met hun golfkar of buggy de aangegeven route volgen en nemen voor het spelen van de bal alleen een club mee om vervolgens weer naar de golfkar of buggy terug te lopen.

Volgend seizoen wordt er tijdens een evaluatie besproken in welke mate het benutten van de winterroute heeft bijgedragen aan het behoud van de fairways.

Niet-leden zijn ook van harte welkom om te komen golfen. Momenteel biedt de golfbaan een voordelig Winterarrangement aan. Voor meer informatie kan men kijken op www.golfbaandevoortwisch.nl/arrangementen of contact opnemen via 0543 – 563 812.