Tijs Grevink, alias Mr T. Foto: Kevin ten Dolle
Tijs Grevink, alias Mr T. Foto: Kevin ten Dolle Foto: Kevin ten Dolle

Mr. T timmert flink aan de weg

WINTERSWIJK - Wat begon op een zolderkamertje met heel veel oefenen heeft inmiddels een vlucht genomen en is geworden tot een zeer uitgebreide 'hobby'. Tijs Grevink, ook wel bekend onder zijn diskjockey-alias Mr. T, staat steeds vaker achter de draaitafels.

Door Kevin ten Dolle

Aan de hand van zijn vader werd Grevink bekend met het draaien van platen op feesten en partijen.

'Als 't niet lukte, werd ik best pissig'

"Mijn vader draaide vroeger ook en zo ben ik ook begonnen. In het begin ging ik dan mee naar feestjes en dan mocht ik aan het begin van de avond draaien. Toen ik een jaar of 16 of 17 was kocht ik een setje waarmee ik op onze zolder kon oefenen. Het ging in het begin heel vaak fout en daar werd ik dan best af en toe pissig om", lacht Grevink. "Na zes maanden keihard oefenen had ik het onder de knie en kon ik de verschillende liedjes vloeiend in elkaar over laten lopen."

Draaien op feesten
De eerste stap na de zolderkamer was voor Grevink het draaien op een verjaardagsfeest van twee vrienden. "De eerste keer als Disc-Jockey was samen met Gydo ten Dolle, waarmee ik nog steeds veel samen draai. Het was op een verjaardagsfeest dat was een succes, waarna ik door verschillende mensen werd gevraagd om te draaien. Wat wel leuk is, Inmiddels hebben we dit jaar voor de zesde of zevende jaar gedraaid op diezelfde verjaardag", vertelt Grevink. "Na dat ene optreden vroegen mensen steeds vaker of ik wilde draaien op feesten of partijen. Zo draai ik sindsdien op feesten en partijen en heb ik op enkele schoolfeesten. Qua muziekstijl draai ik veel verschillende genres, van jaren 80 tot aan de nieuwste dance, alles behoort tot de mogelijkheden."

Hoogtepunten
Naast verjaardagen en andere feestjes stond Grevink ook al enkele keren op verschillende grote feesten. "Ik heb op enkele schoolfeesten gedraaid in club 22/24 in Doetinchem en dit jaar stond ik tijdens het Volksfeest bij de Skinny Binny Club te draaien voor 400 man, dat zijn toch wel hoogtepunten", legt Grevink uit.

Grevink, die in het dagelijks leven als leerkracht voor een basisschool klas staat, krijgt het steeds drukker met zijn hobby. "Aan het einde van het jaar zal ik tussen de 15 en 20 optredens hebben gedaan dit jaar. Na afgelopen volksfeest bij de Skinny merk ik wel dat ik steeds meer aanvragen krijg, voor volgend jaar heb ik nu al 6 aanvragen voor volgend jaar staan."

Optredens
Op kerstavond en tijdens Oud en Nieuw heeft Grevink optredens in Winterswijk staan. "Op kerstavond stond ik samen met Gydo (ten Dolle, KtD) in Cafe de Buurvrouw, met Oud en Nieuw sta ik in mijn eentje te draaien in café De Stam. Daar zal ik van alles draaien, wat de bezoekers maar willen. Dat is het mooiste aan het zijn van DJ, het feit dat je mensen kunt laten dansen en gek doen op muziek. Fantastisch als dat gebeurt", besluit Grevink.