Wethouder Aalderink (rechts) ontvangt de cheque van René ten Dolle van de Rabobank. Links staat Gerard van Balveren, regiobestuurslid van het Jeugdsportfonds. Foto: Bram Beckmans
Wethouder Aalderink (rechts) ontvangt de cheque van René ten Dolle van de Rabobank. Links staat Gerard van Balveren, regiobestuurslid van het Jeugdsportfonds. Foto: Bram Beckmans Foto: Lydia ter Welle

Rabo steunt Jeugdsportfonds Winterswijk

WINTERSWIJK – Tijdens de activiteiten rondom het Winterswijk Wonderland van vorig weekeinde overhandigde René ten Dolle van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek een cheque ter waarde van € 5000,- aan wethouder Aalderink van de gemeente Winterswijk. Het bedrag wordt gebruikt om het Jeugdsportfonds in Winterswijk van start te laten gaan.

Door Bram Beckmans

Landelijk beschikken ongeveer 200 gemeenten over een Jeugdsportfonds en Winterswijk kan zich vanaf 1 januari ook bij dit rijtje aansluiten.
Door middel van de bijdrage van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek kan de gemeente in samenwerking met Jeugdsportfonds Gelderland een nieuw fonds oprichten en daarmee vele kinderen in Winterswijk een sportkans bieden.
Het Jeugdsportfonds is er voor kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen.
Met behulp van dit fonds kunnen zij ook lid worden van een sportvereniging.

Inwoners dragen ook bij
Lokaal draagvlak is zeer belangrijk voor het succes van het Jeugdsportfonds. Tijdens Winterswijk Wonderland werd er aan bezoekers vanaf 19 jaar gevraagd of zij een enquête wilden invullen over hun sportgedrag. Deze enquête werd gehouden in het kader van de sportnota 'Blijf in beweging', waarbij onderzoek wordt gedaan naar het sport- en beweeggedrag van de inwoners. Voor iedere ingevulde enquête ging 1 euro naar het Jeugdsportfonds in Winterswijk.

Deze opbrengst zorgt voor meer mogelijkheden binnen het fonds in 2016 en draagt bij aan het uiteindelijke doel van het Jeugdsportfonds: 'Alle kinderen moeten kunnen sporten'.

Meer informatie over het aanvragen van het fonds of mogelijkheden om het fonds te steunen is te vinden op de website.


www.jeugdsportfonds.nl


Kerstviering op De Esch

WINTERSWIJK - De week vlak voor de vakantie stond bij vrije basisschool De Esch in het teken van het kerstspel, een toneelspel over de geboorte van Jezus.

De kleuters speelden vrijdagochtend 18 december voor hun eigen ouders en de woensdag ervoor voor de peuters van Het Peuterhuis. Klas 1 en 2 trad op voor de mensen met een beperking in De Helmhorst.
Als dank kreeg iedere scholier een zelfgemaakt cadeautje van het publiek.
Traditie is ook het kerstspel van de leerkrachten dat het ene jaar door de leerkrachten van De Kleine Prins uit Doetinchem en het volgende jaar door die van De Esch uitgevoerd wordt.
Dit jaar waren de leerkrachten van De Kleine Prins aan de beurt. Zij speelden voor de kinderen van de Esch en hun familie in de sfeervolle ambiance van de Sint Joriskerk in Bredevoort.
Kinderen en hun ouders hebben van deze week genoten en kijken uit naar de activiteiten in het nieuwe jaar.

Kerstviering op De Esch. Foto: PR
Kerstviering op De Esch