De HCW-jeugd in het nieuwe tenue. Foto: PR
De HCW-jeugd in het nieuwe tenue. Foto: PR Foto:

BIJ Hillen nieuwe sponsor van jongens HCW-jeugd

WINTERSWIJK - Afgelopen zondag was het zover voor de HCW C-Jeugd jongens. Ze speelde hun eerste wedstrijd in het nieuwe tenue gesponsord door BIJ Hillen. Het was een uit wedstrijd in Haaksbergen. Helaas namen ze de punten niet mee naar Winterswijk, maar na afloop was er wel tijd voor een heerlijk patatje en natuurlijk de wel bekende frikandel van Bij Hillen. De jongens zijn blij met het nieuwe tenue en deze sponsor.

Deze dag had de HCW E-jeugd een spannende uitwedstrijd bij de koploper Quintus. Gedurende de eerste helft bleek al wel, dat HCW het betere van het spel had en de meeste kansen kreeg. In de tweede helft bouwde HCW langzaam, maar zeker de voorsprong verder uit naar 4-9 waardoor ze stevig op de tweede plaats blijven staan.

De HCW D1-Jeugd speelde tegen de koploper en die waren ook duidelijk beter. Maar toch lukt het ons om de 1e 10 minuten het gelijk op te laten gaan. Daarna lukte dat niet meer en hadden we ook zelf veel te veel balverlies. De eindstand was 12-32 voor AES uit Arnhem.
In de eerste helft speelden de HCW D2-jeugd rustig en nummer 3 werd veel geroepen door Minerva. De ruststand was 8-10. In de 2e helft speelden ze sneller en ging het ook beter! De eindstand was 11-17.
De HCW C-Meiden stonden de eerste minuten al 1-0 voor de tegenpartij. Direct daarna werd er gescoord door Femke en stond het 1-1. Daarna is er een paar keer gescoord door de tegenpartij, maar er werd gescoord door Nouk en stond het 5-2. In de tweede helft gingen ze er 100 procent tegenaan. Er is een paar keer gescoord door beide teams. De laatste minuten stonden de meisjes 10-9 achter, maar gelukkig werd er gescoord en was de eindstand is 10-10.

Derde wedstrijd voor HCW Dames 3. Nu uit tegen VIOS in Beltrum. Een wedstrijd met twee heel verschillende helften! De eerste helft moesten we wakker worden maar de 2e helft ging een stuk beter en we komen langzaam maar zeker bij tot 15-15. We hebben het heel spannend gemaakt. We dachten dat we 1 punt mee naar huis konden nemen, maar helaas had de scheidsrechters een andere uitslag dan het wedstrijdsecretariaat. Dus helaas hebben we verloren met 19-18.

De HCW Dames 2 werd versterkt met 4 spelers van dames 3 om de wedstrijd te kunnen spelen. De wedstrijd begon met een doelpunt van HCW, maar al snel werd het 1-1 en heeft dit heel wat minuten zo gestaan. Het spel liep eerst prima zeker met een samengesteld team, maar helaas bleef dit niet lang. Tweede helft er weer voor gaan, maar toch werd het lastig voor ons om Borhave bij te houden en doelpunten te maken wat uiteindelijk een stand van 18-8 werd.

Zondag moesten de HCW Dames 1 uit tegen Minerva. Al snel stonden ze achter met 5-1. Gelukkig hebben ze de knop weten om te zetten en kwamen ze terug met een ruststand van 7-8. De tweede helft bleven de dames erg sterk in de verdediging en kwam de tegenstander er zelden door. De wedstrijd is geƫindigd met 11-13.

De HCW Heren 1 begonnen vol goede moed de op papier de zwaarste uit-wedstrijd van de competitie. Meteen scherp en alert, de tegenstander goed naar voren opvangend was het eerste doelpunt voor HCW. En in de eerste helft was de score wisselend voor de gastheren en voor HCW.

Voor Borhave, dat toch gewend is aan scores boven de 30 doelpunten, was dit verloop van de wedstrijd niet geheel wat ze gewend waren. Dat uitte zich dan ook in enige frustratie aan hun kant.
Echter halverwege de tweede helft begon het fysieke spel HCW wat op te breken en wist Borhave tot 2 doelpunten uit te lopen.
Eindstand: 19-17.