Twenty 4 Seven, Mental Theo en Captain Jack. Foto: PR
Twenty 4 Seven, Mental Theo en Captain Jack. Foto: PR Foto:

Leer 'hakkûh' in een 'aussie' voor We Love the 90's

WINTERSWIJK - In de Tuunte vindt zaterdag 5 november het indoorevenement We Love the 90's plaats. De organisatoren vragen zich af of Winterswijk eigenlijk wel kan 'Hakkûh', en verzorgt daarom een cursus 'Hakkûh voor beginners'.

Vervolg van de voorpagina

Bij hakken worden heel snel kleine pasjes genomen op het ritme van de bassdrum. Het onderlichaam staat hierbij centraal, hoewel het niet ongebruikelijk is om bij het hakken ook de armen te gebruiken. Martijn Koedam, een van de diskjockeys op het evenement, vindt zichzelf overigens eerder een zwabber dan een gabber: "Volgens mij kunnen veel Winterswijkers -net als ik- wel een (opfris-) cursus gebruiken."

Cursus 'Hakkûh voor beginners'
Om bezoekers van het evenement goed voor te bereiden organiseert Koedam samen met Mirte Ros een cursus 'Hakkûh voor beginners'.
Mirte, personal trainer bij Sportcentrum de Tuunte en opgegroeid in de nineties: "Ik til graag de hakken-skills van Winterswijk naar een hoger level. Op vertoon van je ticket voor 'We Love the 90's' heb je gratis toegang en als je in 90's outfit komt, trakteer ik op een biertje", aldus Ros. De groepsles begint aanstaande vrijdagavond om 20.30 uur.

Laatste tickets
Het evenement is nog niet uitverkocht, maar de organisatie raadt mensen die het evenement willen bezoeken aan om zo snel mogelijk tickets te kopen. "Het loopt storm! Het aantal beschikbare tickets is nog maar beperkt", aldus Koedam. Tickets kosten €20,- en zijn verkrijgbaar via de website of bij Sportcentrum de Tuunte.
Naast Mental Theo (22:00 uur) zullen zaterdag ook Captain Jack (21:00 uur), Twenty 4 Seven (23:30 uur) en Martijn Koedam optreden. Bezoekers wordt aangeraden vroeg aanwezig te zijn om niets te hoeven missen.
Wie niet te lang in de rij wil staan voor muntjes, kan buiten aan de snelkassa munten kopen voor €50,-. Voor dit bedrag krijgt men 22 munten die zijn uit te geven bij de bars die gedeeltelijk worden bemand door vrijwilligers van onder andere FC Winterswijk.

We Love the 90's vindt op 5 november plaats in Winterswijk. De zaal gaat open om 19.00 uur en de aanvang is om 19.30 uur.


www.welovethenineties.nl


Achterhoekse aanpak huisvesting asielzoekers

ACHTERHOEK - Zeven Achterhoekse gemeenten hebben de afgelopen periode samen de schouders onder de huisvesting van asielzoekers en vluchtelingen gezet. De individuele taakstelling die iedere gemeente had, is met succes regionaal opgepakt. De Achterhoekse gemeenten hebben uitgesproken dat zij gezamenlijk aan de taakstelling voor huisvesting willen voldoen. Deze Achterhoekse aanpak is in de afgelopen periode effectief en efficiënt gebleken en hierdoor is ruim aan de taakstelling voldaan. Er zijn 331 vergunninghouders gehuisvest, dat is 48 meer dan volgens de taakstelling was opgelegd. De Achterhoekse aanpak bestond uit het onderling verevenen van de gerealiseerde huisvestingseenheden afkomstig uit de halfjaarlijkse huisvestingstaakstelling vergunninghouders. Concreet betekent dit dat een gemeente met een eventueel tekort op deze realisatie gecompenseerd wordt met het eventuele overschot van een andere gemeente. De samenwerkende gemeenten zijn Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk.