Foto: PR
Foto: PR Foto:

Zwembad Jaspers: spetterende woensdagmiddagen

WINTERSWIJK - Zwembad Jaspers gaat verder met de zwemactiviteiten op woensdagmiddag. Er is weer een spetterend activiteitenschema samengesteld.

Tot de kerstvakantie zal er iedere woensdagmiddag een activiteit zijn bij zwembad Jaspers. Woensdag 19 september beginnen we met apenkooi! De activiteit is van 14.30 tot 15.30 uur. Kinderen met zwemdiploma('s) kunnen hier zonder opgave aan meedoen en de rest van de middag vrij zwemmen. Tijdens de activiteit wordt ook aandacht besteed aan de zwemtechnieken, zodat deze onderhouden blijven.
Op www.zwembad-jaspers.nl en de website actiefinwinterswijk.nl is te vinden welke activiteit er op woensdagmiddag is.
Om voordelig te zwemmen kunnen kinderen lid worden van kidsclub Jaspers. Ze betalen op woensdagmiddag dan maar € 2,- pp! Als extraatje betalen ze ook iedere laatste vrijdagavond van de maand met discozwemmen maar € 2,- pp.

Om lid te worden van deze kidsclub betaal je € 10,- per jaar (excl. € 7,- borg voor de pas) en krijg je een persoonlijke kidsclubpas.


Activiteiten in AC Mondriaan

WINTERSWIJK - In wijkcentrum Mondriaan vinden allerlei activiteiten plaats. Sommige kennen vrije inloop, sommige vragen om een aanmelding vooraf, maar alle activiteiten zijn er voor iedereen. Omdat het binnenkort Week van de Eenzaamheid is, wil het wijkcentrum de activiteiten nog eens extra onder de aandacht brengen.

Op vrijdag 23 september is er weer een Vriendencafe. Dat is een maandelijkse activiteit, die duurt van 19.30 tot 22.00 uur. Wie eens langs wil komen, moet zich even aanmelden via tel. 06-51 09 28 56.

De organisatoren leggen uit: "Vind je het lastig om in contact te komen met anderen, dan kan het vriendencafé je helpen. Tijdens het vriendencafé worden activiteiten georganiseerd door een groep betrokken vrijwilligers. Je kunt onder het genot van een kop koffie of frisdrank kletsen met anderen. Vind jet lastig om alleen te komen kun je gerust iemand meenemen. 23 september hebben we een extra Vriendencafe. Dat kunnen mensen bezoeken na aanmelding vooraf. Deze keer is er een creatieve workshop gegeven door vrijwilligers. Wie daar geen zin in heeft, is ook welkom en kan onder het genot van een kop koffie of thee een gezelschapsspel doen. Het vriendencafé is normaal gesproken eens per maand op de eerste vrijdag van de maand in Wijkcentrum Mondriaan. Gasten worden meestal uitgenodigd via e-mail of briefpost."

Aan deze avonden zijn geen kosten verbonden.

Op maandag 26 september kan men terecht om samen te koken, en natuurlijk daarna: samen te eten. Opgeven vooraf is wel noodzakelijk en kan via 06-30850627.

Op maandag is er ook inloop, van 19.00 tot 21.00 uur. Dan kan iedereen - behalve voor een kop koffie of thee, ook terecht met vragen over zorg.

Elke maand, en dit keer op dinsdag 27 september, is de Buurttafel. Om 17.30 uur staat het eten klaar. De maaltijd wordt bereid door Harm Kookt. Aanmelden kan door voor zaterdag 24 september te bellen met 063626578 (bellen na 15.00 uur ) of te mailen naar info@harmkookt.nl. De kosten bedragen €7,50 per persoon; drankjes kosten € 0,75; dat dient men contant te betalen tijdens de Buurttafel.

Elke donderdag komt 't Stekkie bijeen in wijkcentrum Mondriaan. 't Stekkie is een vrijetijdsgroep voor mensen met verstandelijk beperking. Op de Stekkie-avond, die duurt van 19.30 tot 21.30 uur hebben bezoekers de keuze om aan te sluiten bij een kookgroep, een creativiteitsgroep of een sport- en ontspanningsgroep.

Informatie: stekkie.winterswijk@gmail.com.


Snoeicursus Groei & Bloei

WINTERSWIJK/LICHTENVOORDE - Snoeien levert voor veel mensen elk jaar weer problemen op: wanneer moet ik deze struik of deze /boom snoeien, hoeveel mag of moet ik eraf halen en van welke struik of boom moet ik afblijven?

Op deze vragen (en ongetwijfeld nog veel meer) krijgt men een vakkundig antwoord op de snoeicursus die Groei & Bloei afdeling Oost Gelre-Winterswijk op zaterdag 1 oktober houdt.

Evenals afgelopen jaar wordt deze cursus verzorgd op het bedrijf Van Ooijen Tuinen aan de Europaweg 1a te Lichtenvoorde door Andries van Ooyen.

Andries van Ooijen start deze cursus met een theoriegedeelte waarna hij de cursisten meeneemt naar de kwekerij om de zaken die hij verteld heeft in de praktijk te laten zien.

Deze ongetwijfeld leerzame en interessante cursus duurt van 10.00 tot 12.00/12.30 uur en is gratis voor leden van Groei & Bloei.

Mensen die geen lid zijn betalen 7,50 euro.

Belangstellenden kunnen zich telefonisch opgeven bij Ria Kock: 0544-373215 (na 18.00 uur).