Trees Brockötter, Thomas Nijenhuis en Niek Ook van Broon Dierbenodigdheden. Foto: Lydia ter  Welle
Trees Brockötter, Thomas Nijenhuis en Niek Ook van Broon Dierbenodigdheden. Foto: Lydia ter Welle Foto:

Feest vanwege tien jaar Broon Dierbenodigdheden

WINTERSWIJK - Tien jaar bestaat Broon Dierbenodigdheden. Om dat te vieren, krijgen klanten die vrijdag in Dinxperlo en zaterdag in Winterswijk naar de markt komen, kortingen tot vijftig procent en ze krijgen – zo lang de voorraad strekt een tas met inhoud.

Door Lydia ter Welle

"En wat er in die tas zit, blijft nog even een verrassing", zegt Trees Brockötter, die tien jaar geleden samen met Niek Oonk Broon Dierbenodigdheden startte. Met hun medewerker Thomas Nijenhuis bedienen ze de klanten vanuit hun grote mobiele marktkraam. Wekelijks zijn ze te vinden op de woensdag- en zaterdagmarkt in Winterswijk en op vrijdag op de markt in Dinxperlo. Ook staan ze door het jaar heen op diverse braderieën en jaarmarkten, en is de mobiele kraam te vinden bij activiteiten van de Kynologenclub Winterswijk en Omstreken, waarvan Broon sponsor is. In het assortiment is alles te vinden op het gebied van dierverzorging: van verschillende soorten en merken voer, manden en borstels tot speeltjes, traktaties voor de huisdieren en middelen om het huisdieren te beschermen tegen bijvoorbeeld vlooien en teken. In de herfst- en wintermaanden is Broon het adres voor een uitgebreid aanbod aan producten om de tuinvogels te voeren, van strooivoer tot vetbollen en speciale voercontainers of vogelpindakaas.

Webwinkel en bezorgservice
Alle producten uit het uitgebreide assortiment zijn te vinden in de webwinkel. In de gemeente Winterswijk bezorgt Broon de bestellingen gratis. Daarbuiten betaalt men vier euro bezorgkosten voor bestellingen tot vijftig euro. Bestellingen vanaf vijftig euro worden gratis bezorgd. "Service is belangrijk voor ons. We kennen ons vak; Trees heeft al bijna dertig jaar ervaring in de branche. We luisteren naar de klant, kennen onze vaste klanten en ons vak, en kunnen daardoor ook goed advies geven. Wij zijn pas tevreden als de dieren – en hun baasjes – tevreden zijn", zegt Niek Oonk. Vrijdag 23 (Dinxperlo) en zaterdag 24 september (Winterswijk) wordt het jubileum gevierd, met korting tot vijftig procent en een verrassingstas voor de klanten bij de marktkraam van Broon Dierbenodigdheden.


www.broon-dierbenodigdheden.nl