De acht leerlingen die in het afgelopen schooljaar groep 8 vormden, toonden met hun wagen dat ze ´uitvliegen´. Foto: Lydia ter Welle
De acht leerlingen die in het afgelopen schooljaar groep 8 vormden, toonden met hun wagen dat ze ´uitvliegen´. Foto: Lydia ter Welle Foto:

Stralend feest in Miste

Vervolg van de voorpagina

De dames van KIS hadden een fiets versierd, maar wel zodanig dat deze zich volledig kon meten met de corsowagens; een prima tweede plek. De Klumpkes hadden een draak gemaakt; de wagen bestond uit twee delen: "Een draak van een wagen" gevolgd door een "Een ei hoort erbij". Leuk gevonden, prima verzorgd in de uitvoering.

De wisselbeker voor de mooiste zitwagen komt dit jaar in de Jonenhoek te staan. Als 'Kunstzinnig' manifesteerde de groep zich in kleding en aankleding als 'kunst'schilders; leuke outfits, mooie wagen. Terechte winnaar van de BokkelBokaal!

Na de officiële opening van het feest door voorzitter Robert van Eerden wordt de middag voornamelijk ingevuld door de school- en volksspelen. De middag wordt afgesloten met het Jeugdkoningsschieten. Een dertigtal deelnemers in de leeftijd 11-17 jaar bond de strijd aan. Na een spannende strijd mag Afra Wouters zich een jaar lang jeugdkoningin noemen.

De prijsuitreiking van de grote wagen en zitwagens vond ook dit jaar weer op de vrijdagavond plaats. Namens de jury maakte Gerrit Vervelde de uitslag bekend. Roland ten Hoopen verzorgde een diapresentatie zodat iedereen in de zaal ook kon zien welke wagen het betrof. Na de prijsuitreiking namen DJ Nick en The Ploddeband het over. The Ploddeband verzorgde 2 strakke sets met stevige blues rock. DJ Nick vulde de rest van de avond in.

Zaterdagmorgen om tien over half negen vertrok de optocht onder aanvoering van een flinke delegatie Excelsior richting de Benninkweg, residentie van Koningin Marilda en Koning Paul. Op Wassink werd de optocht hartelijk ontvangen door het Koningspaar. Koningin Marilda gaf in haar dankwoord nogmaals aan dat een Koningsschap een geweldige ervaring is waarbij je zelf in grote mate bepaalt hoeveel verplichtingen je aangaat. Terug bij den Tappen was het om 12:00 aan Marilda om het eerste schot te lossen voor de strijd om haar opvolging. Er deden 15 schutters mee en Nancy Dibbets loste het verlossende schot. Zij en haar partner Mark Woordes mogen het komende jaar Miste regeren.

's Avonds werd het feest afgesloten met het Koningsbal onder leiding van 'De Daltons'. Het Koningspaar werd naar Den Tappen vervoerd met een indrukwekkend stoet vrachtwagens van Gunnewick uit Vragender. Een prachtig Misters feest werd om 01:00 afgesloten.


Gemeenteraad kent twee
burgercheques toe

WINTERSWIJK - De gemeenteraad van Winterswijk deelt in de raadsvergadering van donderdag 15 september twee burgercheques uit.

In de eerste helft van 2016 ontving de werkgroep burgercheques van de raad drie aanvragen voor een burgercheque. Twee daarvan worden gehonoreerd.

De eerste burgercheque van 1.875 gaat naar de Initiatiefgroep Molukkers Winterswijk voor het organiseren van een conferentie over de toekomst van Molukse jongeren in Winterswijk. Een tweede burgercheque van eveneens 1.875 euro wordt toegekend aan het bestuur van Familiespektakel Winterswijk als bijdrage in de kosten van het Familiespektakel-evenement in 2017.

Met het toekennen van een burgercheque laat de gemeenteraad zijn waardering blijken voor initiatieven die een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid, veiligheid of sociale samenhang in de straat, wijk of gemeenschap van de aanvrager(s). De gemeenteraad stelt hiervoor jaarlijks een bedrag van 7.500 euro beschikbaar.

De raadsvergadering vindt plaats in de raadzaal van het raadhuis aan het Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1 en begint om 19.30 uur. De vergadering is openbaar. Iedereen kan de vergaderingen ook live volgen via www.winterswijk.nl en twitter (twitter.com/Gem_winterswijk).