De prijswinnende wagen van corsoclub Meddo. Foto: Winterswijk.org
De prijswinnende wagen van corsoclub Meddo. Foto: Winterswijk.org

Corsoclub Meddo wint Bloemencorso

WINTERSWIJK - De corsoclub Meddo heeft het Winterswijkse Bloemencorso gewonnen met hun wagen Regendans, afgelopen vrijdag. Ook was de publieksprijs voor deze wagen.

Tweede werd Corso & Co met de wagen Roots. Bloemwal nam de derde prijs mee naar huis met Verscheurd. De toeschouwers moesten op de vrijdag de wagen van Corso & Co missen in de optocht. De eerste prijs in categorie B ging mee naar het Woold. De Versierders wonnen met de wagen 'Groet'n Oet Woold'.

Door het tekort aan dahlia's dit jaar moesten de wagenbouwers creatieve oplossingen zoeken voor de 'gaten' op de wagens. Er werden onder andere veren gebruikt, maar ook bladeren en folie waren veelgebruikte materialen. De toeschouwers langs de straten konden de creaties echter waarderen. "Mooi hoor! Wat een werk hebben die bouwers allemaal verzet", laat een toeschouwer uit de buurt van Apeldoorn weten. "Prachtig dat het bloemencorso hier zo leeft", aldus zijn vrouw, die vol bewondering applaudisseert voor de voorbij rijdende corsowagens. Het paar komt jaarlijks het corso in Winterswijk bekijken: "Ook dit jaar hebben we weer genoten. Bij ons zijn er ook wel kermissen en volksfeesten, maar niet zoals hier. Mooi om te zien dat het hier zo leeft." Zie ook de fotoreportage op pagina 9