Foto: Lydia ter Welle
Foto: Lydia ter Welle Foto:

Preuverie blijft culinair genieten

WINTERSWIJK - Woensdag aan het einde van de middag begon de Preuverie in Winterswijk. Zeven horeca-ondernemers bieden gelegenheid om te proeven van hun specialiteiten.

Door Lydia ter Welle

Van oesters tot saté, met speciale wijnen, of met een biertje of fris. En dan een lekkere koffie na. Relaxed proeven in de buitenlucht, onder het genot van prettige muziek van een liveband. De temperatuur was er prima voor, het feit dat het af en toe licht regende, maakte dat men vooral de plekken onder parasols opzocht.

Léon ten Elshof van Gusto: "Het liep al voor vijven vol. Volgens mij was het tien over half vijf toen de eerste mensen vroegen waar ze munten konden kopen." Dat wordt bevestigd door Ronald Sasbrink van The Gallery: "Om vijf uur waren in één klap de tafels gevuld. Dat was even hard werken, om iedereen snel te kunnen voorzien van hun keuze aan tapas. Maar onze keukenbrigade was er klaar voor!"

Het bewijst dat het Happy Hour, waarbij de Preuveriegangers tussen 17 en 18 uur voor half geld kunnen proeven, een succes is. "We zorgen ermee dat winkelend publiek in het centrum blijft en dat het meteen lekker druk is."

Tot vreugde van de organisatoren was het weer op donderdag en vrijdag precies goed voor Preuverie-begrippen: niet te warm, maar wel warm genoeg om te genieten op de Preuverie.