Ine Bolk met wisselbeker, Robert Jan van Diest,  Harrie Garritsen, Roos Willemsen en Matti Heideman. Marcel  Dunnewold was niet aanwezig of het fotomoment.  Foto: PR
Ine Bolk met wisselbeker, Robert Jan van Diest, Harrie Garritsen, Roos Willemsen en Matti Heideman. Marcel Dunnewold was niet aanwezig of het fotomoment. Foto: PR Foto: PR Winterswijkse Uitdaging

Cadeautje van Uitdaging voor school en bedrijven

'Inzet bedrijven voor kunstwerk verdient extra aandacht'

WINTERSWIJK - De Winterswijkse Uitdaging verraste vorige week Leemrijse Dak- en Wandtechniek, Heegt Installatie en praktijkschool Pronova met een tegoedbon van Gusto. De aanleiding is hun inzet voor het kunstwerk aan de Wierengastraat, een initiatief van Ine Bolk van 't Ateliertje. "Door de samenwerking kon met relatief weinig inspanning een mooi resultaat worden neergezet. Dat mag van ons best wat extra aandacht krijgen", zei voorzitter Frans Mul van de Uitdaging.

Na afloop van de vergadering van de Winterswijkse Uitdaging verzamelden de betrokken partijen zich bij het kunstwerk aan de Wierengastraat. Frans Mul: "De bon van Gusto voor Leemrijse, Heegt en Pronova is een bedankje van onze kant en bedoeld om andere bedrijven te stimuleren. Deze match laat namelijk zien dat bedrijven via de Uitdaging een hulpvraag samen kunnen oppakken. Dan kost het relatief weinig tijd of middelen, maar kun je toch een heel mooi resultaat bereiken."

Symbolisch gebaar
Ine Bolk, bedenker van deze 'wensplek voor kinderen', kreeg een wisselbeker. Die beker moet volgens Frans Mul vooral niet gezien worden als een prijs voor de beste match. "Het is beslist geen wedstrijd. Iedere match die tot stand komt, is winst. Het is vooral een symbolisch gebaar, omdat Ine het initiatief nam de Uitdaging om hulp te vragen." Ine Bolk wilde al langer een wensplek voor kinderen, maar wist niet waar. Ook waren materialen nodig en moest het kunstwerk gelast worden. "Via de Winterswijkse Uitdaging kwam ik in contact met Leemrijse Dak- en Wandtechniek en Heegt Installatie, die bereid waren het metaal aan te leveren." Leerlingen van Pronova hielpen met het lassen van de constructie.

Nieuwe ontwikkelingen
De Winterswijkse Uitdaging evalueerde vorige week ook de beursvloer van donderdag 21 april. Daar kwamen mooie matches tot stand, zoals de promotiefilm die Gebbink Media maakte voor FC Trias. "Veel matches zijn nog niet afgerond, dus daar kunnen we nog niet veel over vertellen. Ook zal de Winterswijkse Uitdaging een prominentere rol krijgen in het Coördinatiepunt Vrijwilligers en de Weekendschool." Kortom, zegt Frans tevreden: "Geen zomerreces voor De Uitdaging!"