De succesvol verlopen Streekproductenmarkt op Tweede Pinksterdag. Foto: Kyra Broshuis
De succesvol verlopen Streekproductenmarkt op Tweede Pinksterdag. Foto: Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

Kaasboerderij Weenink: vier Boerenmarkten

LIEVELDE - Bij Kaasboerderij Weenink in Lievelde is de agenda overvol. Na de succesvolle editie van de Achterhoekse Streekproducten Markt van pinkstermaandag, worden nu de voorbereidingen getroffen voor de eerste Boerenmarkt Achterhoek in een reeks van vier. Op elke eerste zaterdag van de maanden juni, juli, augustus en september.

Door Kyra Broshuis

"We hebben vier grote Boerenmarkten Achterhoek op het programma staan. Elke markt krijgt een eigen thema waardoor het nog aantrekkelijker wordt voor het publiek," zo vertellen Peter Weenink en Lianne Sluiter van de Kaasboerderij. "De eerste markt, op zaterdag 4 juni, staat in het teken van kunst. Dat weekend komt namelijk ook de bekende Achterhoek Spektakel Toer naar Erve Kots, dat hiernaast ligt. Een prachtige gelegenheid voor de mensen om beide evenementen te bezoeken."
De tweede Boerenmarkt Achterhoek wordt gehouden op zaterdag 2 juli en heeft als thema 'kinderen' meegekregen. "Tijdens die editie hebben we extra veel vermaak, activiteiten en andere bijzonderheden speciaal voor kinderen. Uiteraard zijn de kalfjes te bezoeken en is het hele bedrijf te bezichtigen."
Op zaterdag 6 augustus staat de Boerenmarkt in het teken van 'vakantie'. "Deze dag worden de vele vakantievierders in deze streek op hun wenken bediend. Het wordt een dagje uit voor het hele gezin." De vierde en laatste Boerenmarkt is op 3 september. "Dat wordt een mooie traditionele ambachtenmarkt met veel demonstraties en bijzondere producten."

Verse streekproducten
De markten zijn een uitstekende gelegenheid om dagelijkse producten te kopen. Alles vers en de eigen streek. De deelnemers aan de markten zijn onder andere Bakker Jos Knippenborg uit Zieuwent, Vleesboerderij de Schelver uit Geesteren, De Kruisbrink uit Toldijk, (H)eerlijk Vlees uit Groenlo, boerderij Groot Antink uit Groenlo, mosterdmakerij De Braakhekke uit Harfsen, imkerij van Waardenburg uit Winterswijk, 't Sonnecruijdt uit Winterswijk en uiteraard Kaasboerderij Weenink zelf.
De streekmarkten bij Kaasboerderij Weenink worden gehouden van 10:00 tot 16:00 uur en zijn gratis toegankelijk. Ook het parkeren is gratis.


www.kaasboerderijweenink.nl