Juliette Nijhof-Bulten in het nieuwe deel van de zaak. Foto: Kyra Broshuis
Juliette Nijhof-Bulten in het nieuwe deel van de zaak. Foto: Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

Jong en oud beleeft 't Weurden

Veel positieve reacties op recente uitbreiding

Door Kyra Broshuis

WINTERSWIJK - Al sinds 1965 is café 't Weurden aan het Weurden een begrip in Winterswijk. Het begon ooit in 1963 met een automatiekhal die de ouders van Juliette Nijhof-Bulten startten. In 1974 werd zaal 'De Hilde' op de eerste verdieping geopend. Twee jaar laten werd de automatiekhal veranderd in een snackbar met de naam Wip In. Daarna volgden er nog vele veranderingen met als grootste wijziging de overname in 1990 van dochter Juliette Nijhof-Bulten. "Het was toen een hele stap maar nu, ruim 25 jaar later, ben ik nog steeds ontzettend blij dat ik het gedaan heb."

Naastgelegen pand erbij
Sinds kort is café-restaurant 't Weurden fors uitgebreid. Het naastgelegen pand, waar voorheen een reisbureau in gevestigd was, is bij de zaak betrokken. "We hebben nu veel meer ruimte en dat gaf ons ook de mogelijkheid om de keuken uit te breiden. De uitbreiding was al jarenlang een wens en ik ben er heel gelukkig mee dat het nu gelukt is. Ik vind het ook fijn dat er een extra nooduitgang bij is gekomen, veiligheid gaat voor alles."
De bijgekomen ruimte in het pand is, naast de uitbreiding van de keuken, benut als verlengstuk van het café- en restaurantgedeelte. "Onze gasten hebben hier meer privacy en we hebben bewust gekozen voor een ruimere opzet." Heel bijzonder is de speciale kinderruimte die door Juliette ingericht is als speelrestaurant.

"Ook jonge gezinnen willen graag lekker en goed uit eten voor een goede prijs. Door deze aparte ruimte voor de kinderen, kunnen de ouders heerlijk eten terwijl de kinderen zich uitstekend vermaken."

Ook het buitenterras van het café-restaurant is door de recente uitbreiding vergroot. Het terras is prachtig gelegen aan het Willinkplein en aan het Weurden, een uitstekende plek om lekker iets te eten of te drinken en natuurlijk te genieten van alle mensen die langslopen.

Een thuisgevoel
Het is goed toeven bij 't Weurden. De inrichting is mooi en eigentijds en toch heb je het gevoel dat er niets veranderd is. De prachtige donkere houten vloer geeft een thuisgevoel en dat doen ook de zorgvuldig uitgezochte meubels en accessoires. De sfeer wordt versterkt door de bijzondere inrichting, zo heeft het nieuwe gedeelte een mooi behang op het plafond.
Bloemen en kaarsen maken het nog gezelliger. Om de metamorfose compleet te maken is de menukaart aangepast en is er een nieuw logo. Dat logo is ook weer heel zorgvuldig gekozen en bevat de tekst 'Beleef 't Weurden'.

"De naam 't Weurden staat scheef op het nieuwe logo. Dat past namelijk precies bij dit horecabedrijf. Het hele pand is scheef, overal zijn opstapjes en afstapjes, niets is recht toe recht aan. En dat is met ons publiek net zo; iedereen is hier welkom. Het Weurden heeft altijd graag een breed publiek bediend en dat zal altijd zo blijven. Het beleven is ook op meerdere manieren uit te leggen. Hier was en is altijd iets te beleven en onze gasten beleven hier het eten en drinken."

In die opzet is 't Weurden zeker geslaagd. Juliette heeft ontzettend veel positieve en goede reacties ontvangen op de uitbreiding. "Dat is natuurlijk altijd goed om te horen. Ik ben er ook trots op dat we na al die jaren nog steeds bestaan en dat de mensen graag komen. Dat geeft weer energie voor de komende jaren!"

't Weurden is gevestigd aan het Weurden 1 in Winterswijk.


www.weurden.nl