Rock 'n Raw. Foto: PR
Rock 'n Raw. Foto: PR Foto: PR

Anti-fietsdiefstalactie met gratis graveren

WINTERSWIJK - Fietsdiefstal komt in ons fietsland helaas vaak voor. Om fietsers te helpen het risico op diefstal te verkleinen, wordt op woensdag 18 mei een anti-fietsdiefstalactie in Winterswijk gehouden. Daarbij kan men gratis de fiets laten graveren. Van 10.30 tot 16.00 staat het Centrum Fietsdiefstal op de weekmarkt. Om te laten graveren heeft men een legitimatiebewijs nodig, zodat de fiets geregistreerd kan worden.

Goed op slot en registreren
De eenvoudigste manier om het risico op diefstal sterk te verkleinen is: zet de fiets goed op slot. In de praktijk staat nog geen 10% van de fietsen goed op slot. De rest is kwetsbaar voor diefstal. Wie zijn fiets met een ART-goedgekeurd kettingslot ergens aan vastzet, loopt veel minder risico op een dag lopend naar huis te moeten. Laat de fiets bovendien graveren en registreren. Is de fiets dan toch een keer verdwenen, heeft aangifte doen zeker zin. Er worden namelijk steeds vaker fietsen opgespoord die zijn geregistreerd in het fietsdiefstalregister.

Tijdens de actie wordt een Axa-kettingslot verloot ter waarde van € 35,00.

De gemeente Winterswijk organiseert deze actie in samenwerking met de Politie, Centrum Fietsdiefstal en de provincie Gelderland.


Rock 'n Raw 5 in café
De Kerk

WINTERSWIJK - Op zaterdag 21 mei vind de vijfde editie plaats van het evenement Rock 'n Raw in café De Kerk. Op deze avond zullen vijf bands uit het metal- en rock-genre het publiek vermaken met hun gitaargeweld.

Om 20.30 uur trappen Cannibalistic Sqvirrel de avond af. Deze heren zijn afkomstig uit de omgeving Gendringen/Ulft en zullen deze avond hun officiële podiumdebuut maken met hun frisse, jonge, doch brute metal-kijk op de wereld.
Als de spieren los zijn gaat het om 21.15 uur verder met Grasmøajer uit Utrecht , met onvervalste lekker Nederlandstalige Thrash met eigenzinnige teksten.

Om 22.15 uur zal het Almelose Anarchos het podium betreden. Ontstaan uit de puinhopen van Ulcerate Fester en Burning Hatred spelen deze heren onvervalste death metal in de trend van begin jaren '90. De inspiratie wordt gevonden bij bands als Autopsy, Asphyx en Dismember oftewel in de Zweedse hoek. De band bracht begin 2014 de EP 'Descent into the Maelström' uit via Vic Records. De nieuwe zanger is inmiddels ingewerkt en men werkt aan een waardige opvolger in de vorm van een full-length.
Om 23.15 uur presenteren de mannen van het Winterswijkse Rise Above hun nieuwe cd 'All that is solid...... melts in the air'. Ontstaan uit oa Winterswijx Chaos Front, Disabuse, Cry of Terror en Crawfish brengen deze heren een mix van Stoner en Metalcore. Zoals ze het zelf omschrijven: "sweet melodies covered by fast beats and hard breakdowns".

De avond wordt om 0.15 uur afgesloten door de tweede Nederlandstalige band van de avond, namelijk No1408. Sinds 2012 brengt deze band een smeltkroes van thrash, punk- en hardrock ten gehore. Nedermetal dus, en met wapenfeiten als het album 'Vuilwater', meerdere singles en video's zetten ze dan ook een strakke en opzwepende show neer.

Dit alles in café De Kerk aan de Markt 38 te Winterswijk.
Aanvang 20.30 uur en de entree is gratis.