De Graafschapmascotte was ook bij de clinic. Foto: Kevin ten Dolle
De Graafschapmascotte was ook bij de clinic. Foto: Kevin ten Dolle Foto: Kevin ten Dolle

Alles voor 'Collegiaal tegen Kanker'

WINTERSWIJK – Wat begon als een groepje fietsvrienden die zoals elk jaar een berg wilden bedwingen, is onderhand uitgelopen tot een groep onder de naam 'Collegiaal tegen kanker' die zich fanatiek inzet om maar zo veel mogelijk geld op te halen in de strijd tegen kanker. Na onder meer een darttoernooi in Sportcentrum de Tuunte, een fiets- en klimclinic in Ruurlo en de Ratums mooiste-toertocht, was het deze week de beurt aan een voetbalclinic en benefietwedstrijd bij FC Winterswijk., en een spinningmarathon bij het SKB. Uiteindelijk bedwingen zij dan op 2 juni meermaals de Alpe d'Huez.

Door Kevin ten Dolle

Jeugdclinic
Het was een prachtig beeld donderdagmiddag op Sportpark Jaspers. Vele kinderen die op het hoofdveld genoten van een voetbalclinic onder de bezielende leiding van ex-De Graafschap spelers Eric Redeker, René Bot en Martijn Meerdink. Het plezier spatte er van af en het weer deed daar nog een duit bij. Daarnaast had de organisatie kunnen regelen dat maar liefst drie spelers van de selectie van de Graafschap aanwezig waren bij de clinic, voor een stukje mentale coaching en natuurlijk de foto en handtekening achteraf. Aanvoerder Ted van de Pavert, uitblinkende doelman Hidde Jurjus en Winterswijks eigen Bart Straalman hadden een dag voor de belangrijke uitwedstrijd in de nacompetitie toch tijd gemaakt om aanwezig te zijn. Jurjus liet zich zelfs van zijn allerbeste kant zien, door pannenkoeken te verkopen aan de ouders van de spelertjes die zich op het veld in het zweet werkten en zo nog wat extra geld op te halen. "Het was een fantastische clinic, die al heel snel vol zat. Ook geweldig dat de spelers van de Graafschap aanwezig waren en dat René Bot, Martijn Meerdink en Eric Redeker die jonkies onder hun hoede namen", vertelde Ewald Jansen van de organisatie.

Benefietduel
Na de clinic voor de jeugd stond er een benefietwedstrijd op het programma tussen FC Winterswijk en FC Trias. Voor beiden kwam deze wedstrijd midden in de week in voorbereiding op het laatste competitieduel van tweede pinksterdag. De trainers van beide ploegen hadden echter geen moment getwijfeld om niet te spelen. "Nee, geen moment aan gedacht. Daarvoor vind ik dit doel veel te belangrijk. Met respect voor het evenement en de tegenstander heb ik echter niet iedereen laten starten die normaal in de basis begint. Maar nu kon ik de jongens speeltijd geven die al het hele jaar erbij zijn, maar eigenlijk niet zo veel gespeeld hebben. Zij verdienden dat ook", vertelde FC Winterswijk-trainer Wilco Geerts. Zijn collega Steven Verheijen was het daar mee eens. "Dit doel is dusdanig belangrijk, dat ik vond dat we hier wel moesten spelen. Daarnaast heb ik de spelers die volgend jaar hier (FC Winterswijk, KtD.) voetballen laten spelen, konden ze zich vast aan de nieuwe trainer laten zien", vertelde Verheijen met een knipoog. Voor Jansen was het een geslaagd evenement. "Het was erg druk, zowel bij de clinic als bij de uiteindelijk benefietwedstrijd. De opbrengst weet ik nog niet precies, maar dat zal een heel mooi bedrag zijn, gezien het aantal mensen. Met alle evenementen bij elkaar denk ik dat we als groep een heel mooi bedrag op hebben gehaald voor Alpe d'Huzes. Dat doel hebben we als fietsgroep gekozen omdat we zelf twee leden hebben die het op dit moment aan den lijven ondervinden. Op 28 mei reizen we af naar Frankrijk, waar we dan met een groep van dertig personen op 2 juni de berg op gaan rijden."

Op vrijdagmorgen om 10.00 uur was de spinningmarathon al in volle gang. Foto: Lydia ter Welle