Foto: PR
Foto: PR Foto: PR Jazzewind

Jazzsession van Jazzewind

WINTERSWIJK - Op 22 mei vindt er weer een session van Jazzewind plaats. Dit gaat gebeuren in de zaal van café De Kerk aan de Markt in Winterswijk.

Alle muzikanten zijn deze middag welkom, met hun muziekinstrument, om mee te doen. Drumstel, piano en versterker voor zang, bas en gitaar zijn aanwezig. Tijdens deze middag is er ook een optreden van de groep Mr Gorsky.
De muzikale happening start om 14:30 uur en duurt tot ongeveer 17:00 uur, en is gratis toegankelijk.
Mr Gorsky is een nieuwe band die vooral funk en jazzrock speelt. Met gitaar, sax, bas en drums wordt een stevig repertoire neergezet. Funkversies van standards van Miles Davis en Thelonious Monk staan naast nieuwere songs van Billy Cobham. John Scofield en Stanton Moore.
Mr. Gorsky is ontstaan op initiatief van tenor- en altsaxofonist Bert Weevers uit Bredevoort. Zijn oude maatje Buce Lopulissa uit Winterswijk speelt elektrische bas. Jaren geleden speelden ze al samen in onder andere de jazzband Just Friends. De ander twee leden hebben een pop- en rockachtergrond:. Edwin Rutgers uit Aalten is een virtuoos op de drums. Samen met Buce zorgt hij voor een lekkere funky groove. Martijn Luimes, muziekleraar uit Doetinchem, speelt met veel plezier de elektrische gitaar.