Foto: PR Filmhuis Winterswijk
Foto: PR Filmhuis Winterswijk Foto: PR Filmhuis

Filmhuis vertoont Belgica

WINTERSWIJK - Stichting Filmhuis Winterswijk vertoont de film Belgica. De voorstellingen zijn op dinsdag 24 mei om 18.30 en om 21.00 uur in servicetheater Skopein aan de meddosestraat in Winterswijk. Reserveren is gewenst en kan - bij voorkeur - via www.skopein.nl, of eventueel via 0543-521515.

"Welkom in uw favoriete oord van verderf!" Met die woorden begroet de uitbater van café Belgica steevast zijn bezoekers. In de gelijknamige film van Felix Van Groeningen wordt de opkomst en teloorgang van dit Gentse café in beeld gebracht.

De broers Frank en Jo zijn elkaar een tijdje uit het oog verloren totdat Frank zich plotseling meldt en begint te werken in het in het café van Jo. Een gouden zet, want binnen de kortste keren weet Frank met zijn grenzeloze enthousiasme het wat verlopen café weer op de kaart te zetten en zo wordt Belgica dé hotspot van het nachtleven. De zaak loopt als een trein en the sky lijkt the limit. De rock-'n-roll spat van de bezwete muren, de coke ligt in talloze lijntjes klaar en de meisjes zijn gewillig.

De drugs en de chicks blijken helaas een té grote verleiding voor Frank.Verveeld door de burgerlijke thuissituatie met zwangere vrouw en hondenkennel snakt hij naar actie en vertier, waarbij hij zich keer op keer te buiten gaat.Door zijn herhaalde uitspattingen sleept hij broer én café mee in zijn val.

In Belgica wordt de kijker meegezogen in een wervelende film vol dynamiek, waarbij de muziek een aanstekelijke hoofdrol speelt.