Een deel van de deelnemers aan de clubtitelstrijd. Foto: PR
Een deel van de deelnemers aan de clubtitelstrijd. Foto: PR Foto: PR

Oud-leden bij clubtitelstrijd badminton bij ´t Pluumke ´67

WINTERSWIJK - Zondag 24 april vulde de Sport- en turnhal Winterswijk zich met vele badmintonners die deelnamen aan de clubkampioenschappen herendubbel, damesdubbel en gemengd dubbel. Nadat op zondag 17 april de prijzen waren verdeeld in de enkelspelen stonden op 24 april de dubbelspelen centraal bij badmintonclub ´t Pluumke ´67.

BC ´t Pluumke ´67 viert in 2016 haar gouden jubileum. Om de clubkampioenschappen een gouden tintje te geven waren naast de huidige actieve leden ook oud-leden uitgenodigd om deel te nemen aan dit toernooi. Meerdere oud-leden waren speciaal voor dit evenement naar Winterswijk gekomen. In de ochtend stonden de wedstrijden in het herendubbel en het damesdubbel centraal, waarna in de middag de deelnemers streden om de ereplaatsen in het gemend dubbel

In de verschillende klassen werden koppels gevormd. Een deel van de huidige actieve badmintonners van BC ´t Pluumke ´67 werd gekoppeld aan de deelnemende oud-leden. Deze mix leidde tot spannende wedstrijden in alle poules.
Het toernooi was voor velen een weerzien met bekenden. Naast de spannende wedstrijden was er uitgebreid tijd om bij te praten. Onder andere vijf (oud-)voorzitters spraken met elkaar om herinneringen op te halen. Succesvolle koppels uit vroegere tijden speelden voor het eerst in tientallen jaren weer samen. Dat zij het niet verleerd waren blijkt wel uit het feit dat een aantal oud-leden met de prijzen naar huis ging.

De dag werd afgesloten met een uitgebreid buffet. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag waarbij sportiviteit en gezelligheid perfect samenkwamen. Op 22 mei staat een volgende activiteit op de agenda van de Winterswijkse badmintonclub. Dan wordt een jubileumtoernooi georganiseerd voor badmintonners uit de Achterhoekse gemeenten en de omliggende Duitse plaatsen.

Prima prestatie Wim Bennink op NK Dammen Veteranen

WINTERSWIJK - Van maandag 18 tot en met vrijdag 22 april heeft WDV'er Wim Bennink (74) voor de twaalfde keer deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap Dammen voor Veteranen, dat gehouden werd in Wageningen.

Wim nam daarin deel in de categorie 70+, maar moest gedurende het toernooi ook opnemen tegen deelnemers uit de categorie 50+ en 80+. Wim begon voortvarend en won zijn eerste twee wedstrijden waardoor hij mede-koploper werd. Er werd gespeeld met het zogeheten Zwitsers-systeem en vanwege zijn goede prestaties trof hij in het vervolg van het toernooi niet met de loting.

De resterende zes tegenstanders hadden gemiddeld circa 300 ratingpunten meer. De derde ronde lootte hij een van de sterkste spelers. Na ruim 4,5 uur spelen liet Wim in tijdnood de remise liggen. De vierde ronde trof hij de kampioen van vorig jaar. Bij een stand van vijf tegen vijf kwam Wim steeds slechter te staan en moest met een nederlaag genoegen nemen. Uit de laatste vier ronden wist hij eveneens tegen veel sterkere tegenstanders drie remises te boeken. Uiteindelijk eindigde Wim met zeven punten uit acht wedstrijden op de 65e plaats.

Winterswijker en oud WDV-lid Gerrit Klompenhouwer nam ook deel aan dit toernooi. Hij speelde naar eigen zeggen een niet zo goed toernooi. Zo verloor hij twee partijen waar hij gewonnen stond. Uiteindelijk herstelde Gerrit zich van de slechte start door in de laatste vier wedstrijden nog vijf punten te halen. Met zes punten eindigde hij uiteindelijk op de 76e plaats.