Tim en Kimberley, hier met de beker van het NK, waar zij zich kwalificeerden voor het WK. Foto: PR
Tim en Kimberley, hier met de beker van het NK, waar zij zich kwalificeerden voor het WK. Foto: PR Foto: PR

Tim en Kimberley naar WK hiphop

WINTERSWIJK - Hiphop-dansduo Tim Aafjes en Kimberley Assink reist op maandag 18 april af naar het wereldkampioenschap in Orlando, Florida.

Zij nemen deel als hiphop-duo van Penta Winterswijk, de club waaraan beide dansers ook als docent verbonden zijn. Op vrijdag 18.10 uur Nederlandse tijd laten zij hun hiphop-routine zien, waarvoor ze al maanden in training zijn. Dit optreden gratis en live te volgen via http://cheerunion.org/home/
Bij de openingsceremonie van het evenement op donderdag 21 april, 20.00 uur, dragen Kimberley en Tim als vertegenwoordigers van Nederland de nationale driekleur.


WDV hardhandig uit

beker gespeeld

WINTERSWIJK - Na in de 1e ronde vrijgeloot te zijn, werd de Winterswijkse Damvereniging in de 1/8e finale van de Gelderse Beker gekoppeld aan het tweede team van Lunteren. Het was slechts op papier het tweede team van Lunteren, want voor het vervolg van het toernooi zag Lunteren met het 2e team meer kansen dan met het 1e team.

Het beloofde dan ook een lastige avond voor WVD te worden tegen deze Gelderse topper. Toch leek WDV lang helemaal niet onder te doen voor Lunteren en er werd zelfs stiekem gedacht aan een overwinning.

Kees Spruijt kreeg vanuit een voor hem bekende opening een goede aanval op het bord. Er leken dan ook nog weinig problemen te zijn voor Kees. Toen Kees echter in een poortje liep om een schijf aan te vallen, verraste zijn tegenstander hem met een klein zetje en Kees gaf direct op.
Frank ten Hagen speelde lang een gelijkwaardige partij. Frank investeerde veel tijd in het eerste gedeelte van de partij. In het late middenspel had Frank weinig tijd meer over, waarna hij enkele mindere zetten speelde. Hoewel de stand al positioneel verloren was, verloor Frank uiteindelijk op de klok.

Erik ten Hagen kreeg goede kansen om te winnen, doordat een voorpost van zijn tegenstander onder druk stond. Met een tijdelijk offer probeerde Erik de druk op te voeren op zijn tegenstander, maar dit bleek minder goed uit te pakken dan verwacht. Zijn tegenstander kon dit redelijk eenvoudig pareren, waarna Erik door een slechte zet zelf in de problemen kwam. Nadat zijn tegenstander doorbrak naar dam, verloor Erik de partij. Ook de partij van Erik Oonk ging lang gelijk op. In het middenspel liet Erik echter toe dat zijn tegenstander een voorpost kon innemen. De voorpost werd richting het eindspel steeds sterker, doordat Erik weinig zetten overhield. Erik wist nog wel door te breken richting dam. Zijn tegenstander voorkwam echter dat Erik een dam mocht halen waardoor ook Erik zijn partij verloor.

Hoewel de verschillen tussen WDV en Lunteren niet groot waren, bleek Lunteren duidelijk sterker in de beslissende fase van de partij. Met een 8-0 nederlaag is WDV uit het de Gelderse Beker geknikkerd, waarmee het seizoen voor WDV erop zit.