Foto: Kyra Broshuis
Foto: Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

Nieuwste tuintrends bij Overkamp Meddo

MEDDO - De showtuinen van Overkamp in Meddo zijn volledig aangepast aan de trends van het nieuwe seizoen. Zowel in bestrating als in hout heeft Overkamp een ruim assortiment voor de komende periode.

Door Kyra Broshuis

Bij Overkamp Meddo zijn alle bouw- en afbouwmaterialen onder één dak te vinden. Van funderingen en vloeren tot deuren, ramen en kozijnen. Van hout en plaatmateriaal tot ijzerwaren en gereedschappen, kortom alles om snel en vakkundig te kunnen bouwen. Daarnaast levert Overkamp Meddo ook een zeer uitgebreide collectie tegels en topkwaliteit sanitair. Overkamp Meddo biedt de vakman een ruime keuze aan materialen voor het realiseren van nieuwbouw en renovatie.

Douglashout
"Voor de tuin hebben we nu douglashout. Dat is een stuk duurzamer en hoogwaardiger dan het vuren en grenen. Douglashout is Europees hout dat gedroogd wordt en zowel behandeld als onbehandeld verkrijgbaar is. Het wordt ook wel 'Europees hardhout' genoemd vanwege de goede kwaliteit. Al ons hout is gecertificeerd, dat vinden we erg belangrijk", zo vertelt Mario Overkamp. Samen met zijn broer Theo is Mario de vijfde generatie Overkamp die het bedrijf leidt.
"We hebben ook een lijn in Nederlands hout, afkomstig uit bossen die door Staatsbosbeheer gecontroleerd worden. Daarnaast hebben we vuren en grenen van hoge kwaliteit uit Scandinavië. Door de langzame groei in de koude gebieden is het hout bijzonder sterk."

Van tuinhout is voor de doe-het-zelver van alles te maken, van tuinafscheidingen tot tuinhuisjes. Bij Overkamp is het tuinhout is alle mogelijke afmetingen verkrijgbaar. Het geïmpregneerde hout wordt ook veel gebruikt voor overkappingen waardoor men ook tijdens een regenbui optimaal van de tuin kan genieten. Het hout leent zich verder uitstekend voor het maken van bloembakken, tafels, banken en tuinkisten om bijvoorbeeld stoelkussens in op te bergen.

Keramische tegels
Ook op het gebied van bestratingen heeft Overkamp een ruime keus. Tuintegels of terrastegels zijn in veel kleuren leverbaar en geschikt voor vele doeleinden zoals een terras of een mooi pad. "Er is momenteel een grote omschakeling gaande van natuursteen naar keramische tegels. Het grote voordeel van de keramische tegels is dat ze hoogwaardiger en constanter in kwaliteit zijn. Bij natuursteen ben je afhankelijk van wat er is, de kwaliteit is niet constant en er zitten natuurlijk kleurverschil in. Keramische tegels verkleuren en verslijten bijna niet en zijn daarmee dus duurzamer. We hebben deze keramische tegels in allerlei maten en kleuren. Ook de liefhebbers van het aanzicht van natuursteen kunnen kiezen voor keramisch; er zijn bestratingsproducten die eruit zien als natuursteen maar wel degelijk keramisch zijn, met alle voordelen van dien."

De showtuinen van Overkamp zijn iedere dag toegankelijk voor het publiek: 24 uur per dag en 7 dagen per week. De hout- en plaatproducten zijn te vinden in de houthal van Overkamp aan de Parallelweg 2 in Winterswijk.

Overkamp Meddo levert zowel aan particulieren als aan bedrijven. "Veel van onze tuinklanten zijn stratenmakers en hoveniers. Ook particulieren zijn klant bij ons en zij willen uiteraard werken met producten van uitstekende kwaliteit die ook de professional gebruikt."


www.overkampmeddo.nl


Sparen voor de club bij Prijshamer

WINTERSWIJK - Prijshamer aan de Kottenseweg in Winterswijk heeft een spaaractie opgezet, waarbij klanten zelf kunnen kiezen welke club ze steunen. Per tien euro besteed bedrag bij Prijshamer krijgt de klant die daarvoor kiest, een dukaat. Deze munten kunnen vervolgens in één van de buizen, horend bij een club, worden gedeponeerd. Naar rato van het aantal gespaarde dukaten krijgt een club aan het einde van de actieperiode, die loopt tot en met zaterdag 16 juli, een bedrag in euro's uitgekeerd van Prijshamer. In totaal is 3000 euro te verdelen. De verenigingen waarvoor dukaten kunnen worden gespaard, zijn JSG Weseke/Oeding, Aalbrinkhoeve, Stal Mensink, FC Trias, vv Vosseveld, Penta Winterswijk, HCW en speeltuinvereniging De Vrees.

Klanten kunnen zelf kiezen welke club ze steunen. Foto: Lydia ter Welle