Marcel Roerdink, Dennis Kolsté en Peter Dibbets (vlnr) bij de vernielde auto. Foto: Bart Kraan
Marcel Roerdink, Dennis Kolsté en Peter Dibbets (vlnr) bij de vernielde auto. Foto: Bart Kraan Foto: Lydia ter Welle

Giel Beelen helpt Peter Dibbets

Wagen was doelwit vandalen

WINTERSWIJK - Hij zag dinsdagmorgen het even niet meer zitten, Peter Dibbets. Want onbekende vandalen hadden 's nachts zijn 45 kilometer-auto vernield. Tot overmaat van ramp dekt de verzekering de schade niet en heeft de verstandelijk beperkte Winterswijker het geld niet om de reparatie zelf te betalen.

Door Bart Kraan

Het voorval kwam echter onder de aandacht van 3FM-dj Giel Beelen die meteen actie onderneemt. Hij deed een beroep op Autoschade Winterswijk en Autobedrijf Meerdink, die zich bereid verklaarden de auto van Dibbets gratis te repareren. Deze week krijgt Dibbets tot zijn vreugde weer de beschikking over zijn wagen. Totdat hij zijn auto terug heeft, is het nog even behelpen.
"Ik heb nog een fiets. En als het nodig is, kan ik wel met iemand meerijden.'' Het was niet de eerste keer dat de auto van Dibbets het doelwit van vandalen was. Want ongeveer drie weken geleden werd zijn wagen met stront besmeurd. "Waarom weet ik niet, ik heb geen vijanden en ik mag de auto parkeren op de plek waar hij normaal staat'', aldus Dibbets, wiens auto in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 april echt vernield werd. Onbekenden sloegen de achterruit in en sloopten de achterklep eruit.

Dibbets had zelf van de vernieling niets gemerkt, zijn buurvrouw maakte er hem op attent. "Dinsdagmorgen zei mijn buurvrouw dat mijn auto vernield was'', vertelt Dibbets.


Vervolg op pagina 13