Foto: PR
Foto: PR Foto: Lydia ter Welle

Smaak van Winterswijk bij boekhandel Kramer

WINTERSWIJK - De auteurs van het boek De Smaak van Winterswijk serveren in samenwerking met boekhandel Kramer op koopzondag 24 april van 14.00 tot 16.00 uur kleine hapjes. Ze staan op deze wijze stil bij het aanbreken van het nieuwe smaakseizoen.

"Het wordt een soort Smaak van Winterswijk High Tea. Wat we precies aan hapjes zullen presenteren, is een verrassing. Maar je moet denken aan zoetigheden en hartige snacks. Vanwege het seizoen, zal ik ook de tulpenhapjes maken waarvan het recept in De Smaak van Winterswijk staat," vertelt Bernhard Harfsterkamp, die het lokale receptenboek samenstelde met Ubel Zuiderveld. Tijdens de Smaak van Winterswijk High Tea is het boek verkrijgbaar bij boekhandel Kramer.

Bezoekers kunnen bovendien bij boekhandel Kramer hun lokale recepten en mooie lokale verhalen over eten en drinken kwijt bij de auteurs. Harfsterkamp en Zuiderveld verzamelen nog altijd informatie voor een tweede en misschien zelfs derde deel van het lokale kookboek. De samenstellers van het Winterswijkse receptenboek hebben ook nog een heel concrete vraag. Namelijk deze: ze hebben vaak de WVC'er horen noemen. Kennelijk is deze koek, vernoemd naar de voetbalclub, een tijdlang zo populair geweest dat mensen zich hem nog herinneren. Wie kan meer vertellen over de WVC'er? Heeft u er misschien nog foto's van? Of weet u wie hem maakte of hoe hij gemaakt werd?