Foto: PR Eendracht
Foto: PR Eendracht Foto: PR Eendracht

Gevleugelde Vrienden

WINTERSWIJK - Postduivenvereniging Gevleugelde Vrienden heeft deelgenomen aan een wedvlucht vanuit Lommel over een afstand van 130 km.

Aan dit concours werd door twaalf liefhebbers deelgenomen met 291 duiven. Aantal prijsduiven 73. De eerste prijsduif was van D. van Kouteren, en deze duif werd geklokt om 12.28.14 uur. Laatste prijsduif 12.36.46 uur.

De uitslag was als volgt: 1. en 7. D. van Kouteren; 2, 3, 4, 5, 6 en 10. J.W. Wieskamp; 8. R. Wieskamp; 9. G. Grievink.


Raad je plaatje met
Eendracht-jeugd

WINTERSWIJK - Zondag 24 april organiseert Christelijke Muziekvereniging Eendracht een muzikale quiz. In partycentrum Nijenhuis nemen de jongste en bíjna-jongste Eendracht-leden het publiek mee langs een spelshow voor jong en oud.

Music Kids de Notenbende, de allerjongsten in het gezelschap, spelen verschillende zelfgeschreven stukken. Onder leiding van dirigent Hans Roerdinkholder laten zij horen dat je al heel veel kan bereiken na pas een half jaar muziekles te hebben gevolgd. De Orkestklas, voor leerlingen die al minstens één jaar muziek maken, brengt het gehele dierenrijk tot leven, samen met hun alfa-mannetje en muzikaal leider Gerd Wensink. En de 18-plus-groep, die aan haar tweede jeugd is begonnen, bewijst dat muziek maken ook nog heel goed op latere leeftijd te leren is.

Raad Je Plaatje begint zondag 24 april om 15.00 uur in Nijenhuis aan de Houtladingstraat 6. De entree is 2 euro en de koffie staat klaar vanaf 14.45 uur.


www.eendracht-winterswijk.nl


Rijbewijskeuring

WINTERSWIJK - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor 28 april en 26 mei terecht op het spreekuur in de Zonnebrinkkerk, Zonnebrink 61. Schikt de datum niet dan zijn er andere mogelijkheden in de regio. Voor senioren kost de keuring € 35,00 en voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E is het € 55,00. Voor informatie en een afspraak Kan men terecht op tel. ?088 23 23 300 of www.regelzorg.nl. De keuring is verplicht voor automobilisten die 75 jaar of ouder zijn op het moment dat het rijbewijs moet worden verlengd en voor automobilisten met rijbewijs C/D/E. Soms is een bezoek aan een keuringsarts ook verplicht als de leeftijd van 75 jaar nog niet is bereikt. Of dat voor u het geval is, kunt u nagaan op www.keuringscheck.nl. Zo kan worden voorkomen dat pas bij aanvraag van een nieuw rijbewijs blijkt dat een keuring nodig is. En dat lukt dan niet meer op tijd. Ook worden op deze manier onnodige keuringen, met alle kosten van dien, voorkomen. Op de website wordt ook aangegeven welk van de drie keuringsformulieren – de zogenaamde Eigen Verklaring – men nodig heeft. De Eigen Verklaring is verkrijgbaar bij de gemeenten en met DigiD via mijn.cbr.nl. Ook is het mogelijk Regelzorg te vragen een Eigen Verklaring toe te zenden. Verwerking en beoordeling ervan door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), kan tot drie maanden in beslag nemen. Daarom wordt geadviseerd om ten minste vier maanden voor het verlopen van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring.


Koningsdagpakket

ACHTERHOEK - Spelenderwijs leren omgaan met geld tijdens een vrijmarkt op Koningsdag en kinderen stimuleren om zelf zakgeld te verdienen. Het speciale Koningsdagpakket van de Rabobank helpt hen daarbij. Jeugdige Rabobankspaarders in de leeftijd van 4 tot en met 11 jaar hebben een uitnodigingskaart ontvangen en kunnen op vertoon van deze kaart het Koningsdagpakket afhalen. Met dit pakket kunnen kinderen op de plaatselijke Koningsdagmarkt zelf hun spulletjes verkopen en hun spaarpot of zakgeld aanvullen. Zo leren kinderen op een leuke manier ondernemen, geld verdienen en omgaan met geld. Op alle kantoren van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek zijn de pakketten af te halen zolang de voorraad strekt.