Projection. Foto: PR
Projection. Foto: PR Foto: PR Projection

Nog even wachten op optreden Projection

WINTERSWIJK/VARSSEVELD - Vier gelouterde Achterhoekse artiesten die hun sporen in het muziekcircuit ruimschoots verdiend hebben, slaan hun handen ineen. Winterswijkers Frank van Eerden (gitaar) en Peter Pampiermole (toetsen) vormen, aangevuld met Varssevelders Jürgen ten Have (drums) en Richard Immink (bas) samen de nieuwe band Projection. De lang gekoesterde wens van het viertal is inmiddels in vervulling gegaan; ze hebben een eerste album met eigen werk uitgebracht onder de naam Realitivity.

Door Kevin ten Dolle

Het is geen plotselingen samenwerking tussen de vier Achterhoekse muzikanten, die ieder ook een deel van de zang voor hun rekening nemen. "We kennen elkaar al een aantal jaar en hebben in wisselende samenstellingen ook wel eens samen gespeeld", legde Van Eerden uit. "We hebben allemaal tussen de tien en vijftien jaar ervaring in het 'covercircuit', maar onze grote wens was om ons eigen werk te spelen. In het verleden hebben we wel eigen werk gemaakt en gespeeld, maar uiteindelijk verzandde het toch weer in het spelen van covers en dan kom je uiteindelijk simpel weg niet meer toe aan je eigen muziek."
Melodieus rockalbum
Uiteindelijk beslissen de vier dat ze hun wens in vervulling laten gaan en de afgelopen jaren is daar hard aan gewerkt. Onlangs was het dan zo ver; het album Realitivity was een feit en daarmee het eerste album van de nieuw opgerichte band.

"We hebben uiteindelijk drie jaar aan dit album gewerkt, maar dat is - als je er over nadenkt - helemaal niet zo lang", zei de gitarist. "We hebben eigenlijk maar één vaste avond in de week dat we bij elkaar komen, na het koffie drinken houd je dan in feite nog maar twee á drie uur netto over om eraan te werken. Het eerste jaar hebben we vooral gecomponeerd en dat ging heel goed. Daarna gingen we bezig met de muziek en het afgelopen jaar hebben we het opgenomen. Met allemaal nog werk en een gezin er naast, vind ik dat we het toch vlot hebben gedaan."

De muziek op het album laat zich moeilijk in een hokje duwen, maar valt het best te typeren als rockmuziek. "Het is erg lastig om de muziek in een hokje te duwen, het is erg melodieuze pop-rock, die vanwege de vele toetsen af en toe ook vrij sympfonisch aanhoort. Bijzonder lastig om precies te duiden, maar het is niet de mainstream-rock die je bijvoorbeeld op 3FM hoort. De muziek is een verhaal. Alle nummers zijn losse hoofdstukken, maar luister je ze achter elkaar dan krijg je het verhaal van het leven, zoals wij het noemen. Met ups en downs, liefde en verdriet", verklaart Van Eerden.

Goede kritieken
Inmiddels is het album al verschillende keren gerecenseerd door verschillende vooraanstaande media op het gebied van (rock)muziek en tot nu toe word het erg goed ontvangen. "We zijn erg blij met de recensies die we tot nu to hebben mogen ontvangen", legt Van Eerden uit.

Halverwege 2016
Voorlopig hebben de heren nog geen geplande optredens met hun nieuwe werk én band, maar daar is een logische en terechte verklaring voor.
"We hebben wel wat conceptjes lopen, om het maar zo te zeggen, maar we vinden dat we eerst nog even goed moeten oefenen om straks goed beslagen ten ijs te komen. Halverwege dit jaar verwachten we dat we er helemaal klaar voor zijn en dan gaan we optreden", besluit Van Eerden.


www.facebook.com/projectionband

www.projectionband.nl


Sint Jan & Friends

WINTERSWIJK - Zondag 24 april geeft muziekvereniging Sint Jan haar voorjaarsconcert in de Mondriaanzaal van Theater de Storm. Aanvang 19.00 uur. Tijdens dit concert laten het fanfareorkest onder leiding van Gerald Roerdinkholder en het slagwerkensemble onder leiding van Ronny Wolterink van zich horen. Er wordt een gastoptreden verzorgd door Popkoor Friends uit Lichtenvoorde onder leiding van Johan klein Nibbelink. De muziekcommissie heeft een wisselend programma bij elkaar gezocht. Afwisselend met het orkest en slagwerkensemble zal het Popkoor een optreden verzorgen. De ere-voorzitter van Sint Jan, Johan Esselink, is 80 jaar lid. Deze avond wordt hij gehuldigd voor dit bijzondere jubileum. Kaarten zijn te koop bij theater De Storm. De entree bedraagt € 10,- voor volwassen en € 6,- voor jongeren tot en met 12 jaar. Dit is inclusief de garderobe en een pauzedrankje.

null