Het kampioensteam Wivoc Dames 1. Foto: Kevin ten Dolle
Het kampioensteam Wivoc Dames 1. Foto: Kevin ten Dolle Foto: Kevin ten Dolle

Wivoc dames 1 kampioen

?WINTERSWIJK - Er kon zaterdag geen twijfel over bestaan met welke instelling de dames van Wivoc hun kampioenswedstrijd ingingen: het was een kwestie van 'd'r op en d'r over'. Bij een 3-1 of 4-0 winst zou het kampioenschap in de eerste klasse een feit zijn. De Winterswijkse volleybalsters vlogen werkelijk uit de startblokken en uiteindelijk werd makkelijk afgerekend met nummer twee Dynamo; 4-0 (25-14, 25-19, 25-19, 25-20).

Door Kevin ten Dolle

Wivoc begon furieus aan de wedstrijd. In de eerste set werd al snel een voorsprong opgebouwd en vervolgens werd de set vrij gemakkelijk binnen gehaald. In de tweede set beet Dynamo wat meer van zich af en hadden de Winterswijkse dames het wat moeilijker, toch werd ook deze set binnen gehengeld. Bij Dynamo ontbrak het vooral aan een antwoord op de harde klappen van Milou van Dam en met name Esmé Schreurs.

Na de winst van de tweede set was duidelijk dat Wivoc nog slechts één set verwijderd was van het kampioenschap. Uitgerekend deze set werd slecht begonnen met een snelle 1-8 achterstand. Op dat moment toonde Wivoc veerkracht, met enige hulp van het fanatieke en luidruchtige thuispubliek werd de achterstand omgetoverd tot een voorsprong en werd de derde set en daarmee het kampioenschap binnengehaald. "Afgelopen dinsdag tijdens de training voelde ik dat de dames toch wel wat nerveus waren, maar vandaag zag je daar niks van", vertelde Wivoc-coach Rene Klaver. Met zijn handen vol bloemen en een brede glimlach op zijn gezicht deed de winnende coach zijn verhaal. "Vanwege de nervositeit besloten we licht te trainen deze week om alle energie in de wedstrijd te stoppen en dat is uitstekend gelukt. We waren vanaf het begin de beter en kwamen eigenlijk alleen in de derde set even in gevaar. Dat je na de derde set al kampioen bent en in de vierde set alle speelsters speeltijd kan geven is heel mooi. Uiteindelijk winnen we die vierde set ook nog."

Zuid-Europese sfeer
Vorige week leek er nog een kink in de kampioenskabel te komen toen werd verloren van de nummer vier met 2-3. "Als ik heel eerlijk moet zijn, vond ik de tegenstander vorige week beter dan de tegenstander van vandaag. Uiteindelijk win je vrij gemakkelijk en dat had ik niet verwacht", vertelde Klaver. Een mogelijk verklaring had hij ook: "Als je in deze sfeer speelt, heb je toch altijd een voordeel", doelde Klaver op de fantastische sfeer die er in sporthal De Spoorzone heerste. Het voelde af en toe als een Zuid-Europese wedstrijd, maar het was toch echt de sporthal in Winterswijk. Met het creëren van extra zitplaatsen direct naast het veld en de meegebracht trommels en toeters zorgde de aanhang van de Winterswijkse club voor een continue stroom van geluid, die bij een gewonnen punt nog eens dubbel zo hard klonk.
Derde divisie
Direct na het behalen van het kampioenschap was Klaver ook ambitieus. "Dit kampioenschap en de promotie naar de promotieklasse is een mooie eerste stap in een proces dat er uiteindelijk toe moet leiden dat we met het eerste dames team in de derde divisie terecht komen", aldus de coach. "Met de technische commissie hebben we een plan geschreven waarmee we dat hopen te bereiken. Vanaf volgend seizoen gaan we niet meer kijken naar leeftijd maar naar talent. We willen een selectietraining organiseren aan het begin van het seizoen en aan de hand daarvan de teams indelen. Onder het eerste elftal komt dan een team met dames die dicht tegen het eerste aanzitten, dat komt uiteindelijk de concurrentie en de prestaties ten goede. In zo'n grote plaats als Winterswijk met zo'n achterban moet het mogelijk zijn om derde divisie te spelen. Maar nu eerst genieten van het kampioenschap. We duiken zo met zijn allen de kantine in", besloot Klaver met een brede lach die hoort bij een kampioenschap.

Direct na de overwinning vloog het team elkaar en de trainer in de armen. Foto: Kevin ten Dolle