Van links naar rechts Erik ten Hagen, Erik Oon, Augustin Sawadogo en Frank ten Hagen. Foto: PR
Van links naar rechts Erik ten Hagen, Erik Oon, Augustin Sawadogo en Frank ten Hagen. Foto: PR Foto: PR WDV

Proefles Nordic Walking

WINTERSWIJK - Nordic Walking Vereniging Winterswijk houdt ook dit voorjaar weer een introductieles, eventueel gevolgd door een basiscursus, en wel op zaterdagmiddag 16 april vanaf 13.30 uur. Plaats van samenkomst is de parkeerplaats bij station West, in Winterswijk. Vooraf aanmelden is zeer gewenst.

Deze introductieles, bedoeld om nader kennis te maken met Nordic Walking, kost € 10,00 inclusief het gebruik van de benodigde poles. Bij een gratis kopje koffie na afloop kan men samen met de trainer afspraken maken over een eventueel vervolg van de lessen. De basiscursus omvat vijf lessen, waarna men lid kan worden van de Nordic Walking vereniging en met de reguliere groepen meelopen.
Het lidmaatschap tot aan de ledenvergadering in september is bij de cursusprijs inbegrepen.

Inlichtingen en aanmelding bij secretaris@nwvw.nl of bij Winnie Laemen 0543-515896.

Winterswijk is een prachtig loopgebied bij uitstek en zeer geschikt voor wandelingen met anderen. Nordic Walking Vereniging Winterswijk organiseert wekelijks vier routes, op woensdag-, vrijdag- en twee op zaterdagmorgen.
Nordic Walking is volgens de club een ideale bewegingsactiviteit.


Open Coopertest op
nieuwe baan Archeus

WINTERSWIJK – Wie zijn loopconditie eens wil testen, kan dat donderdag 14 april doen op de pas geopende baan van Archeus. Die avond houdt de atletiekvereniging namelijk een open Coopertest, waaraan iedereen gratis kan meedoen.

Bij een Coopertest proberen de deelnemers in 12 minuten een zo groot mogelijke afstand af te leggen. Het aantal meters bepaalt dan hoe goed de conditie is, afhankelijk van leeftijd en geslacht.
De jeugd begint om 19.00 uur, beginners mogen om 19.30 uur aan de bak en voor de rest luidt het startschot om 20.00 uur. De 400 meter kunststofbaan van Archeus ligt aan de Vredenseweg 134b, Winterswijk, het voormalige SKVW-terrein.


www.av-archeus.nl


WDV tweede bij Gelderse titelstrijd sneldammen

WINTERSWIJK - Vrijdag 8 april nam WDV deel aan het sneldamkampioenschap van Gelderland dat gehouden werd in Hengelo (Gld.). Na een moeizame start eindigde het uiteindelijk knap op de tweede plaats.

Met een speeltempo van 10 minuten per persoon nam WDV deel in de 1e klasse, maar speelde, vanwege het gehanteerde Zwitsers systeem, ook tegen hoofd- en 2e-klassers. De eerste ronde werd er direct geloot tegen hoofdklasser Barneveld wat met 2-6 verloren ging. Hierna volgden er drie gelijke spelen tegen 1e-klassers: Laren, Hengelo en Silvolde en leek een plek in de middenmoot het hoogst haalbare.

De twee volgende ronden werden echter met 5-3 gewonnen tegen 2e-klasser Laren 2 en eersteklasser Warnsveld, waardoor WDV als nummer één de laatste ronde inging.

Het trof het daarbij echter niet, want vanwege de hoge positionering moest het tegen Huissen, de tot dan toe ongeslagen nummer één van de hoofdklasse wat normaal gesproken een maatje te groot is. Er werd dan ook vrij kansloos met 7-1 verloren. Doordat concurrent Doetinchem haar laatste wedstrijd verrassend won kwam het 1 punt boven WDV en verloor het dus de titel in de laatste speelronde.

WDV eindigde vervolgens gelijk met drie andere ploegen, maar omdat WDV betere tegenstanders had getroffen, werd het tweede op basis van weerstandspunten. Wat gezien het deelnemersveld een zeer knappe prestatie was.

Erik ten Hagen op bord 1 was de sterkste WDV-er en bleef ongeslagen met 11 punten uit 7 wedstrijden. Frank ten Hagen speelde op bord 2 ook verdienstelijk en behaalde 9 punten. Erik Oonk had op bord 3 een wat mindere start, maar herstelde zich daarna prima en haalde 5 punten. Op bord 4 bleef Augustin Sawadogo puntloos, wat vooral te wijten was aan het gebrek aan ervaring met het speeltempo.