Kaasmaker Michiel Weenink met de boerenkaas. Foto: Kyra Broshuis
Kaasmaker Michiel Weenink met de boerenkaas. Foto: Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

Kaasboerderij Weenink bezig met nieuw seizoen

LIEVELDE - Het voorjaar komt op stoom, en bij Kaasboerderij Weenink is het seizoen al volop bezig. Peter Weenink vertelt over het nieuwe buitenseizoen én het Cum Laude certificaat.

Pasen is inmiddels voorbij. "Mensen konden voor de benodigde lekkernijen uitstekend bij ons terecht," blikt Peter tevreden terug. Kaasboerderij Weenink verkoopt de eigengemaakte kazen in alle mogelijke variaties, van mosterd tot lavendel. Daarnaast biedt de winkel ook veel andere (streek)producten, zoals wijnen, noten, verschillende dips, chocola en diverse geschenkartikelen.

Boerenkaas Cum Laude
De kaas van Weenink is bijzonder lekker, dat vinden de vele afnemers en ook de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders. Weenink is uitgeroepen tot winnaar van het predicaat 'Boerenkaas Cum Laude'. Bij de landelijke Cum Laude-verkiezing van de lekkerste Boerenkaas is Weenink onlangs geëindigd bij de 25 beste kaasmakers van Nederland.
"Wij zijn altijd bezig om onze producten uit te breiden en te verbeteren. Het is natuurlijk prachtig als je producten zo'n goede beoordeling krijgen," vertelt Peter. "We hebben recent ook een nieuwe kaas geïntroduceerd; de Boerenbunkerkaas. Het bijzondere van deze kaas is dat ze gemaakt is op onze boerderij, maar dat het rijpingsproces plaatsvindt in de bunkers van vliegveld Twente, geheel onder het zand. Deze bunkers hebben een bijzonder klimaat, ideaal voor de rijping van de natuurlijke korst. Die bijzondere behandeling levert een heerlijke zachte en zoetige kaas op."

Activiteiten, eten en drinken
Naast alle heerlijkheden in de winkel heeft Weenink nog meer te bieden. Zo is de Kaasboerderij door de gemeente Oost Gelre aangewezen als trouwlocatie. Ook wordt er door bedrijven, vriendengroepen en families veel gebruik gemaakt van de verschillende mogelijkheden. "Voor het komende seizoen hebben we weer verschillende nieuwe activiteiten bedacht. Voor gezinnen en vriendenclubjes bijvoorbeeld het Boerenbiljart in combinatie met Kickbikes. Voor elk budget zijn er mogelijkheden. We zien veel familiedagen die hier gehouden worden. Leuke activiteiten en lekker eten en drinken zijn toch wel de belangrijkste voorwaarden voor een gezellige dag."
Ook het boerengolf, waar Weenink jaren geleden als eerste mee startte, is nog steeds erg in trek. "Op paaszaterdag, 26 maart, was de landelijke opening van het boerengolfseizoen. Wij deden daar uiteraard ook aan mee. De tweede persoon mocht die die dag gratis boerengolfen."


www.kaasboerderijweenink.nl


Kijkje op kraamafdeling

WINTERSWIJK - Het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) Oost Achterhoek houdt op donderdag 7 april een rondleiding over de kraamsuites in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. Een kraamverzorgster van een kraamzorgorganisatie en een kraamverpleegkundige van het SKB leiden bezoekers rond over een kraamsuite en een neonatologiesuite. Aansluitend kan men een voorlichtingsfilm bekijken. Aanstaande ouders zijn welkom, maar even aanmelden is gewenst. Dat kan via de website, waarbij men wordt verzocht ook even aan te geven of men alleen de rondleiding wil, of ook blijft om de film te bekijken. De avond begint om 19.30 en duurt ongeveer een uur.


www.vsv-oostachterhoek.nl


Twee verdachten voor diefstal tractor opgepakt

AALTEN - Dankzij een melding van buurtbewoners heeft de politie twee mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij diefstal van een tractor in Aalten. Het gaat om een 54-jarige man uit Overasselt en een 53-jarige Winterswijker. Omwonenden zagen aan het begin van de nacht van dinsdag op woensdag hoe mannen bij een aanhanger stonden, en vertrouwde het niet.